Hemskt men sant! Är du SD är du avhoppare från dina uppdrag då du avlider.

SVT stämplar avlidna SD medlemmar som avhoppare. Om det nu fortfarande efter alla bevis som lagts fram tror att vi lever i en demokrati, snälla vakna!

Från SD bloggen.

”De senaste dagarna har jag helt vikt åt partistyrelsearbete och vaplaneringsmöte i Stockholm. Det är därför först idag som jag hunnit uppdatera mig ordentligt om den senaste tidens skriverier kring partiet och när jag tittade närmare på den statistik som legat till grund för alla krigsrubriker om ”tomma stolar” och ”SD-avhopp” så blev jag faktiskt heligt förbannad.

SVT hävdar att en av fem ledamöter i Sverigedemokraternas kommunfullmäktigegrupp i Malmö har hoppat av. Detta är dock en ren lögn. Vi har inte haft några avhopp under den här mandatperioden. Varför hävdar då SVT att det är så? – Jo de stämplar min avlidna partikamrat, Birgitta Johansson, som en avhoppare.

Anledningen till att detta upprör mig så djupt är inte i första hand att det bidrar till att snedvrida statistiken. Det värsta är att jag vet hur hårt Birgitta hade tagit detta om hon hade varit i livet. Birgritta var nämligen den mest lojala och pliktmedvetna människa jag någonsin träffat och få saker oroade henne mer än att framstå som en svikare.
Trots att hon var så sjuk som hon var, så fortsatte hon att ringa mig inför nästan varje fullmäktigemöte fram till sin död och be om ursäkt för att hon inte kunde komma, hon sade att det kändes som att hon svek partiet och oroade sig för att medierna skulle göra en stor sak av att vi nu hade en tom stol i Malmö.
Att SVT har mage att stämpla Birgitta som en ”avhoppare” gör mig illamående.
(Min minnesruna över Birgitta, som publicerades strax efter hennes död 2008, kan läsas en bit ned på denna länk: Minnesruna över Birgitta Johansson)

P.S Jag ser nu på SD-Landskronas blogg att vi i Malmö inte är ensamma om att drabbas av det här. SVT har även registrerat 3 avlidna partikamrater i Landskrona som avhoppare. Fantastiskt research SVT, verkligen…

P.S 2 Jag har nu även nåtts av uppgifter om att vår avlidne partikamrat och f.d kommunfullmäktigeledamot i Vadstena registrerats som avhoppare.

P.S 3 Jag konstaterar att också vår avlidne partikamrat och f.d fullmäktigerepresentant i Kil har stämplats som avhoppare.

Exemplen är redan nu så många att det torde kunna slås fast att det inte rör sig om enstaka misstag utan att SVT genomgående har registrerat alla sverigedemokratiska fullmäktigerepresentanter som avlidit under mandatperioden som avhoppare. Eftersom SVT valt att presentera statistiken i termer av andel avhopp relaterat till antal mandat, så missgynnar detta i synnerhet SD och andra små partier med relativt få mandat. Trovärdigheten i SVT:s påståenden om en execeptionellt hög andel avhopp just bland sverigedemokratiska politiker bör därför ifrågasättas.”

SVT fri television, fri för vem?

Varjager

6 Responses to Hemskt men sant! Är du SD är du avhoppare från dina uppdrag då du avlider.

 1. Stefan D skriver:

  SVT far med osanning igen…som vanligt.
  Kanske en anmälan vore på sin plats?

 2. FreeBird skriver:

  Bäst för samhälle vore on TV journalister skulle kollektivt ”hoppa av”.

 3. leffe skriver:

  Ja när det gäller att smutskasta SD är dödsfall tydligen inte frånvaro med giltligt förfall.Räknas Olof ”ettersöte”Palme också som avhoppad?

 4. Henrik skriver:

  Intressant info. Lage for ett mail till SVT kanner jag.

 5. […] Hemskt men sant! Är du SD är du avhoppare från dina uppdrag då du avlider. […]

 6. […] Mattias Karlsson avslutade med att hylla den tidigare seniorordföranden i SD Malmö, Birgitta Johansson, som attackerades av våldsvänstern trots sin höga ålder och obotliga sjukdom som hon avled av 2010. Hon kunde då inte närvara vid kommunfullmäktigemöten i Malmö den sista tiden då hon knappt tog sig till partimöten med syrgasflaska. Ändå hängde SVT ut henne som avhoppad SD:are i fullmäktige trots att de visste att hon var döende (se Varjager). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: