Hur länge ska vi stå ut med nutidens skit i brunnen ?

Romer i vida kjolar (finska zigenare eller mustalaisia)som drar land och rike runt för att sko sig på andras arbete är tyvärr inget nytt (se tidigare inlägg). Det nya är att Diskrimineringslagen och DO blivit ett effektivt verktyg i kampen om de arbetandes pengar och tillgångar.
Jag har bittra minnen från en tid i Finland då kringvandrande zigenare hotade fattiga torpares överlevnad.
De kränkningar vi utsattes för var mycket värre än vad dagens zigenare påstår sig vara utsatta för i Sverige.

Först en kort historik, hämtad från nätet:
-1500-20. De första zigenarna kommer till Sverige (tjänstemän mutas).
-1520-50. Gustav Vasa beordrar deportation av alla zigenare till östra rikshalvan (nuvarande Finland).
– 1560. Ärkebiskop Laurentius Petri förbjuder prästerskapet att ha att göra med zigenare.
– 1637. Förmyndarregeringen (under drottning Kristinas tid) beordrar hängning av alla i riket påfunna ”tattare” och fördrivning av ”tattarskor” och deras barn.
– 1660. Generalguvernören för östra rikshalvan, Per Brahe dy gav order om att zigenarna skulle bli bofasta. De gavs land de kunde odla i Finland. Zigenarna trivdes dock inte med det hårda arbetet som bofasta och det dröjde inte länge innan en lag stiftades som gav dödsstraff till alla zigenare som hade gjort något ont, samt deportation av resten.
– 1809. Finland blir ett ryskt storfurstendöme, och dödandet av zigenare upphör.
-1914 – 1953 romsk (och annan)  invandring till Sverige var förbjuden.

Finland var utarmat efter krigen på 40-taletoch skulle betala stora krigsskadestånd till Sovjetunionen.
Jag var då inhyst hos en utblottad krigsinvalid som hankade sig fram på en symbolisk invalidpension och hårda dagsverken. Vi bodde på ett litet torp med 1 ko, 1 gris och några höns.
Vi hade mat på bordet nästan varje dag, men vi hade inte ens råd med häst för det tunga arbetet på torpet.
Nästan alla i Finlands inland var utfattiga på den tiden och många var invalidiserade efter kriget.  Livet gick ut på att överleva och det fanns inte något överskott att dela med sig av.

Under denna tid (och även tidigare) hemsöktes landsbygden av kringresande zigenarsällskap som våldgästade försvarslösa småbönder och torpare. Det var ofta 10-20 personer som åkte omkring i hästdragna husvagnar.
De försörjde  sig officiellt på hästhandel, förtenning av kopparkärl, knivslipning och att spå i kort eller i handen. De som köpte hästar av dem blev oftast grundlurade då hästarna ofta var dopade på olika sätt.
De som inte köpte zigenarnas ”tjänster” drabbades ännu hårdare, vilket vi själva fick erfara. Ett gäng misslynta (kränkta) zigenare förrättade sina naturbehov i vår enda friskvattenbrunn när vi inte ville släppa in dom i vårt hem. Vi hade då knappt mat till oss själva och vår enda ko, efter att ett annat zigenargäng våldgästat oss tidigare.
Att få sin brunn förorenad är inte bara fruktansvärt kränkande. Det handlade för oss om en kamp på liv och död. Och vi var inte de enda i trakten som fick liknande ”erbjudanden” som det inte gick att tacka nej till. Det var lika riskabelt som att tacka nej till en beskyddarliga. Telefoner och kameror fanns inte på den tiden för att dokumentera och ringa efter hjälp. Det här pågick åtminstone fram till mitten av 50-talet då jag emigrerade. Läsvärt om romer och andra minoriteter i Finland. Mer om zigenare/romer i Sverige.

Samma mål -nya metoder.
Minnena från denna tid återkommer 
när jag läser om hur ättlingar till dessa finska zigenare (mustalaiset) far fram i Sverige.
Skillnaden är att de inte längre behöver skita i brunnar för att få som de vill. Det räcker med att skicka en anmälan till DO så gör DO skitjobbet åt dem.
Diskrimineringslagen är skamfläck för Sverige. LÄGG NER DO !

Är varukorg under kjolen en del av den zigenska kulturen ? 
Se: Det romska kulturåret firas med filmfestival på Varjager

Använd ett vårdat språk när Ni kommenterar ! Jag tar ansvar för mina egna åsikter men inte andras om det blir en DO-anmälan.

//Elfyma +

Relaterat
60-åring våldtogs av syster och bror. Aftonbladet

23 Responses to Hur länge ska vi stå ut med nutidens skit i brunnen ?

 1. varjager skriver:

  Ja om det måste vi berätta. Men det lär aldrig få någon större spridning i det PK Sverige.

 2. xmaverickx skriver:

  Dessa ”människor” saknar skam.
  Jag kommer ihåg vad som hände för många år sedan hemma i byn.En av dessa kärringar drog upp sin långa kjol och satte sig att skita mitt på vägen framför ögonen på oss.

 3. A-mannen skriver:

  Behövs inga kommentarer,bara lite eget tänkande.
  Jag är dock oerhört förvånad över att både Brahe,drottning Kristina och Vasa var Sverigedemokrater.

 4. naivtive skriver:

  Det var bättre förr.

 5. TARZAN skriver:

  Elfyma din historia är verkligen fantastisk man skulle kunna skriva en roman eller göra film om ditt liv efter kriget.
  – Jag finner det märkligt att man måste ta död på vissa folkgrupper för att få lugn. Det du skrev om Drottning Kristina har jag aldrig hört, dom måste tydligen hängas för att få det lugnt i Sverige.
  – Vi har faktiskt detta med hängning av häst tjuvar i vilda västern – det var ett så allvarligt brott för en man kunde inte klara sig utan sin häst. ¤¤¤¤¤¤ Min uppfattning om zigenare är att dom är obotliga – det finns inget hopp för dem och dom tar sakta död på sig själva – vi vet att dom håller på att knarka och supa ihjäl sig åtminstone i Stor Stockholm.

 6. Lillan skriver:

  Sverige är det enda land som har antagit romani som minoritetsspråk, en händelse som fått övriga Europa att gapflabba. Ännu ett bevis för landets ”stora hjärta” men med en ”liten hjärna”

 7. elfyma+ skriver:

  Minoritetsspråket ”Romani chib” talas inte ens av alla romer. Språkens ursprung och ställning i Sverige kommer att behandlas i ett separat inlägg.

  En finsk språkforskare säger:
  ”Romer och romani chib; gruppen är inte homogen (zigenare, resande, tattare m fl), och presenterar olika versioner av sin härkomst. Toleransen mellan grupperingarna om frågan är låg. Resandefolkets resande-rommani och zigenarnas romanès är påfallande lika. Båda har ett stort antal hindi-ord. Förespråkarna menar att de bägge språken är romani chib. Chib betyder tunga. Romani chib kan då översättas med romani-tungomål, eller fritt, modersmål”.

  Hämtat från Internet om romers/zigenares ursprung:
  – ”Sinti är långa, ljushyade och härstammar från Tyskland, Österrike och Italien. Män är professionella musiker, kvinnorna som har huvudansvaret för ekonomin, är ofta gatuförsäljare. Sinti pratar dialekt som heter romanés.
  Rom delas i två grupper:
  Kalderash kopparsmederna, som arbetar med koppar- eller guldsmideri. Kvinnorna spår. De bor stora grupper Kalderash i Frankrike och i Sverige.
  Lowara från Tyskland och Ungern. Hästhandlare, kvinnorna spår.
  Kalé lever på den iberiska halvön och i Finland. De har varit musiker, kopparsmeder och hästhandlare”.
  (Det är Kalé, och möjligen kalderash som utmärker sig. Resultatet i brunnen blir detsamma).

 8. sten skriver:

  Så här gick det till även i Sverige på landsbygden. Min mor är uppväxt på 20 och 30-talet och hon har berättat för mig hur stora sällskap tattare drog fram med häst och vagn. Ibland lät min morfar dom att sova i stallet över natten och på morgonen när dom gett sig iväg saknades massor med saker.

 9. Lillan skriver:

  Den offentliga Sverige har tappat huvudet i Singoalla-romantiken…..

 10. ogeldibo skriver:

  Josef B. Blir det inte slut på vansinnet i Sverige inom en
  nära framtid så lär det bli trångt på resan!
  Här i Sverige tar ju våra? folkvalda avstånd från
  oss etniska Svenskar. Allt utanför Sverige verkar ju
  vara viktigare än hur medborgarna har det.
  Frånsett kulturberikarna givetvis.

 11. […] och kanske enda kompetens är det egna modersmålet. Språklagen kommer att slutföra det som Diskrimineringslagen och DO har påbörjat- utskrotningen av den svenska välfärden. Vi tvingas införa ättestupor för våra […]

 12. […] Tidigare inlägg : DO är nutidens skit i brunnen ! […]

 13. […] i häxprocesserna). -DO har fått Inkvisitionens roll som uttolkare av lagar. -DO kan i praktiken processa ihjäl de […]

 14. […] DO är nutidens skit i brunnen ! […]

 15. botvid62 skriver:

  Jag har också dåliga erfarenheter av zigenare. De förpestade Stockholms förorter på 60-talet. Deras råttungar gillade att överfalla och slå oss andra barn. Vi var uppfostrade att inte slåss, så vi var i underläge. De feta kärringarna i sina kjolar handlade på affären och den stående repliken när de skulle betala var: ”petala morron”. De ”petalade” nog inte alltid. De vrålade runt med stora amerikanska bilar i bostadsområdet och parkerade helt utan hänsyn. De spelade musik så det störde hundratals meter. De var kort sagt en djävla värkande böld i arslet på oss vanliga Svenskar redan 1965. Jag blev nitad på käften av en sådan där djävla råttunge när jag var tre år gammal för att jag i min oskuldsfullhet frågade vänligt: ”skall vi leka?”

  Ut med dem.

 16. […] utsatt för under mitt liv av alla svenskar och romer. Kränkningarna började redan på 50-talet (Läs mer), så det blir mycket stora skadestånd att […]

 17. Göran skriver:

  När det talas om romernas situation, så framställs den alltid på ett sätt, som att det finns en avhoghet hos oss som är grunden till deras problemen.

  Svensken framställs alltid i sådana här sammanhang som den elaka boven.

  Att zigenarna själva sluter sig inom sin grupp och inte släpper in någon utifrån och motsätter sig alla former av integration omnämns inte med ett enda ord.

  Man gör som vanligt, man mörkar och manipulerar konsekvent det som inte passar för att nå de rätta nyanserna. Att bilden sedan blir falsk syns ha mindre betydelse.

  Vill man bli accepterad och integrerad, får man faktiskt bjuda till lite själv. Det har inte zigenerna varit bra på eller kanske rent av inte ens haft viljan och då får man skylla sig själv.

  Märk väl att det här bara en stor fråga för svenska blåögda bimbos. Den har inte mycket gemensamt med det Svensson funderar på och det han diskuterar vid köksbordet med likasinnade. Således är frågan av underordnad betydelse och inte alls värd de 48 skatte-miljoner Ullenhag vill lägga på den.

 18. […] firar det romska kulturåret med filmer och ögonvittnesskildringar från […]

 19. […] Relaterat: Hur kringresande zigenare parasiterar på hederligt folk […]

 20. […] Radio Länsman intervjuar Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin om invandring, journalistik och om romer. I slutet av intervjun talas det om varför zigenare bokstavligen skiter på oss. Något som jag har bittra minnen av från min barndom i Finland (relaterat). […]

 21. […] Relaterat: Det romska kulturåret firas med filmfestival på Varjager Hur länge ska vi stå ut med nutidens skit i brunnen ? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: