”Skadestånd” en lönsam affärsidé för romer.

Uppdaterad 6/10-10

Den svenska ”diskrimineringsindustrin” arbetar för högtryck med DO som sitt lydiga redskap.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, kräver att en butik i Linköping ska betala 60 000 kronor vardera till två romska kvinnor som nekats tillträde i butiken. DO lämnade på onsdagen in en stämningsansökan till Linköpings tingsrätt.
”Det var den 25 september 2008 som de båda kvinnorna blev utkörda ur butiken (Vinhandlar´n)  i Tannefors. En av delägarna (Sune Berg) hänvisade till att de tidigare haft problem med romer som stulit”.   (NT)

Avslöjande film anses också vara ”kränkande”
Butiksinnehavarnas oro för stölder tycks vara befogad. Denna övervakningsfilm (också från en butik i Linköping) visades
2009-11-18 på  Blåljus. Filmen blev givetvis anmäld till DO då den anses vara ”kränkande” för de ”utsatta” romerna.
Länken går nu till en finsk kopia av den censurerade svenska övervakningsfilmen.  Se även 20liter olja under kjolen, och en back öl under kjolen.

Hur mycket klirr i kassan denna anmälan inbringar återstår att se.
Samma dag skryter DO på sin hemsida om hur de lyckades knäcka en liten pälshandlare i Örebro, genom att utkräva 80000kr i skadestånd till 4 romer på turné. Två av damerna , Alinda Svarts och Virpi Svartz tycks inte vara folkbokförda i Sverige. Virpi Svartz och Sarita Faltin är inga nybörjare  i diskrimineringsindustrin.
Fler exempel: Portade romer får 200 000 kr för diskriminering på camping.

Bakgrund
DO har utvecklat en metod för dialog med utsatta grupper som ska bidra till att de kan hävda sina rättigheter. Dialogen med den romska gruppen har medfört att anmälningarna från romer ökat markant från ca tre anmälningar per år i början av 2000-talet till 50 anmälningar 2008″.

DO har gått igenom ca 200 anmälningar som kom in mellan 2002 och 2008. En majoritet av anmälningarna kommer från romska kvinnor. Nästan hälften av anmälningarna handlar om fall där romska kvinnor själva eller tillsammans med sina barn uppger att de blir diskriminerade av butiksbiträden eller affärsinnehavare i affärer”. (EkonomiNyheter)

Dessa ”romer” med sina vida kjolar borde benämnas finska zigenare.
Romer är ett luddigt samlingsnamn för zigenare, resande, tattare m fl som inte har så mycket med varandra att göra enl. expertisen. Dessa zigenare förvisades av Gustav Vasa på 1500-talet från Sverige till den östra rikshalvan (nuvarande Finland).  Att de nu vill ”återvända”  till världens ”rikaste” och generösaste land är kanske inte så konstigt. Follow the money.

Jag återkommer med ögonvittnesskildringar från den finska landsbygden där mustalaiset (zigenarna) drog fram som egyptens gräshoppor och våldgästade fattiga torpare. Två  smakprov från modern tid. En back öl under kjolen.

6/10-10:

//Elfyma+

Annons

12 Responses to ”Skadestånd” en lönsam affärsidé för romer.

 1. Lillan skriver:

  Lustig policy DO tillämpar. Att sätta fast tjuvar anses diskriminerande om dessa människor tillhör en ”minoritet” m.a.o. när man ertappar tjuvar skall man ta reda på deras etnicitet, religion, könsidentitet etc innan man gör polisanmälan. i annat fall anses man vara boven i dramat och blir då fälld.

  Sverige har blivit bindgalet, raka spåret till den kompletta mentalsjukhuset.

 2. Blodsven skriver:

  Lägg ner denna idiotmyndighet som endast diskriminerar svenskar!

 3. TARZAN skriver:

  Tänk när jag var i Bulgarien förra året då stod det zigge tanter och sålde vindruvor och frukt för 10 gånger priset !!!!
  Yngre zigge brudar fnaskade där och det gör dom i hela Europa.
  Dom själ och rånar åldringar i hela världen OCH i Sverige med hjälp av DO så lurar dom till sig skadestånd – Sverige är unikt !!
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Jag tänker på en annan sak majoriteten av dom som äger butiker röstar på Freddy Kålhuvud
  jag undrar om dom nu inte funderar på att rösta på SD dom borde väl vid det här laget lärt sig vilka grupper det är som själ i deras butiker

 4. pierus skriver:

  Inavel.

 5. […] zigenare) som drar land och rike runt för att sko sig på andras arbete är tyvärr inget nytt (se tidigare inlägg). Det nya är att Diskrimineringslagen och DO blivit ett effektivt verktyg i kampen om de […]

 6. JOG skriver:

  Varför inte börja verka för en nedläggning av DO.Djurskyddsmyndigheten har ju fånet Fredrik och hans kumpaner lagt ner för att förbereda för halalslakt och det var en myndighet som behövdes.Men DO ? den enda diskriminering som förekommer i det här landet är den ständigs diskrimineringen av infödda hederliga svenskar.Och sånt pysslar väl knappast DO med.Lägg ner DO medan vi har några småföretagare kvar.Romerna får hitta något annat sätt att få en guldkant på tillvaron.

 7. […] ”Skadestånd” en lönsam affärsidé för romer. […]

 8. […] ”Skadestånd” en lönsam affärsidé för romer. […]

 9. jenny skriver:

  lägg ner verksamheten!ni e bra på att dömma ni. alla romer är inte likadana,precis som att alla svenskar e inte likadana!!!!och tur e väll det=)

 10. elfyma+ skriver:

  Det är illa nog att 80% försörjer sig på andras arbete istället för att göra rätt för sig.Källa: Maria Leissner.

 11. jenny skriver:

  okej elfyma+?? och vad menar du med det då?men ar du att Maria Leissner sagt så? du menar altså att du inte kan ha en egen uppfattning bara skriver det du läst?okej…?

 12. […] ”Skadestånd” en lönsam affärsidé för romer. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: