Det är skillnad på invandrare och invandrare.

”För enkelt att fubba till sig bidrag” säger Sara Santos i SR:s Ring P1.
(finns även på YouTube)

Det är otacksamt att vara duktig i Sverige. Alldeles för många ”svenskar” är lata och utnyttjar systemet med socialbidrag och sjukersättningMan ska göra rätt för sig säger Sara Santos som själv lever som hon lär.
Lyssna på Sara:s initierade och tänkvärda inlägg från verkligheten i invandrartäta Bergsjön.

Man blir glad av att höra att det finns invandrare av Saras kaliber.
Sara har rätt inställning till livet och till Sverige.
Om alla invandrare vore som Sara kunde vi lägga ner Sverigedemokraterna. Men det är tyvärr en utopi i Sverige.

Lyssna sedan på motsatsen i nästa inlägg när svensken Ingvar Havström förespråkar medborgarlön åt alla. Det lär vara ett gammalt krav från Miljöpartiet som kanske blir verklighet om de rödgröna vinner. Vem som ska arbeta och betala skatt i MP:s Sverige är för mig en gåta.

Jag håller på Sara.  Vem håller ni på kära läsare ?

//Elfyma+

Relaterat:
Sverigegreken Costas Papadopoulos om Greklands höga pensioner
Försäkringskassan läcker som ett såll.
Endast 10% jobbar efter 10år i Sverige
Invandrare lurade till sig  7,8mkr från FK.
Kaninmannen lurade FK

11 Responses to Det är skillnad på invandrare och invandrare.

 1. TARZAN skriver:

  Detta med medborgar lön har två sidor, den ena är att det är ekonomiskt korkat – den andra är –
  ett visst antal människor är svin lata eller har något annat fel i skallen. Att skicka dessa människor runt i olika sociala karuseller kostar bara pengar.
  Till slut får dom bara en diagnos i vilket fall som helst och blir förtidspensionärer.
  – Jag ska ta ett exempel en före detta nationaldemokrat har nu lyckats hålla sig undan arbetsmarknaden i 15 år !!!!!
  -Han är stor och stark och helt frisk och han kan inte ens köra taxi. Jag tog en nationell som exempel eftersom en del tror att det är bara blattar som är slöa.

 2. elfyma+ skriver:

  Medborgarlön minskar förvisso administrationen i välfärdssystemen. Men det vore som att ge pengar till kriminella för att de inte ska stjäla.
  Men det är kanske ingen skillnad i praktiken om det är alltför lätt att fuska åt sig bidrag.

 3. Lillan skriver:

  Endast de som inte har armar eller ben eller huvud ska bli försörjda, alla andra ska göra nånting. Att som nu göra undantag på grund av färg, etnicitet, religion och andra rasistiska egenskaper är fullkomligt vansinningt.

  Att som de röda islamofascisterna anse att jämlikhet bygger på fördelning av inkomsten och inte på fördelning av arbete har kört detta land i botten.

  Att på tok för många människor pysslar om och daltar med mängder av arbetsskygga existenser på grundval av ovannämnda egenskaper gör de arbetande förlorar all respekt för staten och politiken.

 4. Arge Surfarn skriver:

  Eftersom de flesta som kommer från MENA området faktiskt aldrig jobbat ändå så är det ju inte så konstigt att de sitter i sina förorter, kollar på sina parabolkanaler och ungarna drar runt utan uppfostran och ställer till fanskap.
  Sätt gränsen på soscialbidrag max 6 månader, är man fortfarande arbetslös efter den perioden så skall man ut och göra samhällstjänster för att ens få ersättning.

  Det finn Svenskar som arbetat i 20 år som får ut 2600 kr i ersättning. Det kokar fan i landet.

 5. TARZAN skriver:

  Har ni tänkt på hur många drömmare poeter och tomtar det finns i Sverige , som är svenskar.
  -Jag tar ett exempel i Norrtälje kommun finns det 30 st hemmasittare… Vad är detta – jo det är grundskoleelever som inte går till skolan alls … dom kan vara borta från skolan i flera terminer. Myndigheterna kan inte hantera dom som barn, föräldrarna kan vara puckon etc.
  – När dom här hemmasittarna är 20 år så är dom redan inne i sin egen katastrof – att hålla på att lalla med dem är meningslöst, ge dom en liten medborgarlön. En känd politiker sa: i praktiken har vi redan medborgarlön. Somalier har egentligen medborgarlön och dom kommer inte att jobba.
  – Det konstiga är att i de gamla kommunistländerna lyckades man med att ge alla jobb inklusive ziggisarna , men i den kapitalistiska världen driver många människor bara omkring

 6. Arge Surfarn skriver:

  Vi har bara kapitalism när det passar överheten Tarzan, annars så har vi bara ett system som är svårt att sätta fingret på men kan liknas vid någon form av socialsim.
  Hade vi haft kapitalism hade Afghaner och Somalier aldrig satt sin fot här i kalla norden. Romer är svårare att förstå sig på då de vart här i hundratals år utan att varken assimileras eller integreras.

 7. Bengt Lundström skriver:

  ”Ett lands utveckling beror på folket” (Tarja Halonen)
  Sveriges problem är självförvållade, och värre blir det. Men fortfarande ljuger man från regeringshåll om att en vändning är på väg.

 8. Erik Bengtsson skriver:

  De som använder tillgångar ineffektivt är tärande inte arbetslösa

  Alla de som förfärar sig över hur tärande de som lever på bidrag är, verkar bygga detta på en grundläggande missuppfattning. Vad är det egentligen det råder brist på? Och vad gör någon samhället en otjänst genom att undanhålla? Arbetssökande med kompetens som det råder överskott på? Det är ju till största delen sådana personer som anklagas för att vara bidragsfuskare. Andra personer har möjlighet att skaffa roligare jobb och/eller spara ihop så mycket pengar att de kan leva på sina tillgångar.

  De som verkligen är tärande för samhället borde vara de som äger massa tillgångar med ett högt marknadsvärde och vägrar använda dessa för allmänhetens bästa. Bästa sättet att garantera att vissa inte skor säg på att (i långa loppet) avstå från att använda tillgångar för allmänhetens bästa vore att alla större tillgångar årligen beskattas med 2-3% av sitt marknadsvärde. Dessa pengar borde sedan fördelas lika till alla medborgare i ett generellt bidrag/medborgarlön. Beskattningen borde avgränsas till tillgångar som det beskattade landet försvarar någons ensamrätt till och som det inte kostar orimligt mycket att administrera beskattningen av. Det handlar om att länder tar marknadsmässigt betalt för att upprätthålla äganderätten. Detta för att gynna landets verkliga huvudmän, medborgarna, Länder bör inte gynna någon klyftskapande instabil återkoppling. En återkoppling som hittills gynnar de som genom sin äganderätt i grunden anser sig viktigare än andra att värna

 9. […] Det är skillnad på invandrare och invandrare. […]

 10. Erik Bengtsson skriver:

  Oj da! Mitt inlägg blev visst lite politiskt inkorrekt relativt allt annat som står på den här sidan.

  Det finns dock en vits med medborgarlön för att motverka ett slags omvänd rashygien. Det kanske inte är så bra om missanpassade familjer, invandrarfamiljer mm. skaffar massa barn bara för att få barnbidrag. Då kanske det i så fall är bättre att de kan leva ännu slöare på någon medborgarlön i stället. Drar man in barnbidrag och andra ersättningar till barnfamiljer, då får man sannolikt inte färre barn utan mer missanpassade barn som blir kriminella mm. Se bara hur det blivit i Gaza, Tahiti, Indonesien mm.

 11. Ben Gurion skriver:

  OK, vad är egentligen definitionen av invandrare? Någon som har kommit till Sverige för att stanna? En flykting som flyr undan kriget? En jänkare som vill bo här och utveckla mjukvaror? en kines som vill öppna restaurang? En thailändska som gifte sig med en svensk? Nå, var är definitionen då? Eller brukar man använda ordet invandrare för att definiera svenskar och icke svenskar på samma sätt som man kan säga: vi och övriga världen? Det finns hundratals nationaliteter i Sverige (ja, precis som i alla världens länder). För mig som är utlänning är så tröttsamt att få höra ”invandrare hit och invandrare dit” utan att den som pratar faktiskt förstår att innebörden är ”resten av mänskligheter hit och resten av mänskligheten dit”. Med andra ord, invandrare kommer inte från Invandrarland, ett ställe med ett konstigt språk och konstiga seder.

  Det är därför debatten inte rör sig framåt. När några beskyller Sveriges problem på invandrare säger de egentligen att Sveriges problem är restens av mänsklighetens fel, eftersom invandrare består av folk som tillhör resten av mänskligheten. Vid en sån där grov generalisering, där alla fördömar över alla nationaliteter hamnar i samma låda, hur kan något på ett seriöst sätt ge sig in i debatten och försvara eller attackera invandrare?! Visst är det löjligt om man tänker på att debatten gäller oss svenskar och resten av mänskligheten??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: