Praktikplatser och ”låtsasjobb” ersätter riktiga anställningar.

Arbetslösheten mörkas.
”Sedan 90 talskrisen har arbetslösheten i Sverige legat på en permanent hög nivå jämfört med vad som tidigare varit accepterat.
De arbetsmarknadspolitiska åtgärderna har till stor del inneburit att arbetslösa fått åtgärder i form av praktikplatser där ersättningen har baserats på A-kassan.

Kärt barn med många namn.
Vad dessa program har kallats har växlat beroende på vilket politiskt block som har haft makten, men gemensamt är att ingen har analyserat vad de får för konsekvenser när det gäller utbudet av riktiga arbetstillfällen med avtalsenlig lön”, skriver Susanna Svensson som har egen erfarenhet av detta snedvridande system (Newsmill).

Riktiga jobb trängs undan.
Omfattningen har blivit så stor att bidragsjobben tränger undan riktiga anställningar med lön. Oseriösa arbetsgivare kan lätt kringå de restriktioner som finns eftersom kontrollen är minimal.
Seriösa arbetsgivare som betalar löner ur egen ficka konkurreras ut med benäget bistånd av myndigheterna. Arbetsförmedlingen har blivit ett bemanningsföretag som förmedlar gratis arbetskraft till oseriösa arbetsgivare.

Ett växande problem.
Susanne S pekar i sitt inlägg på ett allvarligt och växande problem på svensk arbetsmarknad.
Det har också blivit alltför vanligt att etablissemanget konstruerar fejkade arbeten för att mörklägga arbetslösheten och bidragsberoendet bland växande befolkningsgrupper.

Om vi fortsätter på den inslagna vägen är vi snart bidragsförsörjda allihop.  Vem ska då arbeta ihop till våra skatter ?

//Elfyma +

6 Responses to Praktikplatser och ”låtsasjobb” ersätter riktiga anställningar.

 1. Lillan skriver:

  Sverige borde byta namn till ”Sol&Vår-landet” p.g.a den socialistiska tanke att alla ska ha betalt utan att arbeta. Sen 70-talet har antalet bidrag och stödåtgärder gåt från ett tjugotal till närmare hundra, och hela politiken liknar mer och mer Ebberöds Bank.

  När Sverige började importera i parti och minut en massa individer som med automatik fick ett luxuöst liv helt arbetsbefriat, ett liv som numera har ärvts av den andra generationen av importen, så motiveras inte de svenska skattebetalarna till något större ansträngning, eftersom den förnedrande behandlingen har numera spritts till allt fler.

  En politik som går ut att uppfinna sysselsättningar som inte genererar nånting men slår undan mattan för de produktiva grupperna och företagen, kommer att föra Sverige tillbaka några hundra år där vi alla kommer att få suga på ramarna.

 2. TARZAN skriver:

  Utan att veta kan jag påstå att dessa galenskaper eskalerade när massinvandringen startade i början på 90 talet.
  Att ta in flyktingar är heligt
  Att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet är heligt
  Därför skapades låtsasjobben.
  -På 80 talet skröt såssarna om att Stockholm var den huvudstaden i världen som hade lägst arbetslöshet dvs en procent
  – Vad dom aldrig sa att 15 % var sjukskrivna – alla sjukhus – Stockholms lokaltrafik etc fick ju ha minst 10 % mer anställda eftersom deras sjukfrånvaro var enorm. Lögner om arbetslöshet har vi haft minst i 30 år i Sverige

  • elfyma+ skriver:

   Det började så smått redan på 70-talet när det skapades ”jobb” inom den offentliga sektorn för att absorbera alla som sparkades från industrin och bidragsinvandrare från Chile och andra länder.
   (Se tidigare inlägg i denna fråga).

 3. Arge Surfarn skriver:

  Vi har hög arbetslöshet eftersom vi importerat 1.5 miljoner minst sedan 90-talet och det har inte skapats lika många jobb som massinvandringen hade behövt för att
  vara självförsörjande!
  Tänk på att varje statlig ersättning till kommunerna i slutändan alltid är skatt som du och jag betalar.

 4. […] och ”låtsasjobb” ersätter riktiga […]

 5. […] Praktikplatser och ”låtsasjobb” ersätter riktiga anställningar. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: