Friheten på nätet måste försvaras, säger Carl Bildt.

Man kan undra varför Carl Bildt inte är lika mån om att försvara Geert Wilders frihet? Jag saxar ur Carl Bildt artikel.

”Men till detta kommer försöken att i hemlighet spåra regimkritiker och spionera på dem för att uppnå det som auktoritära och totalitära regimer har strävat efter i alla tider, nämligen att kontrollera undersåtarnas utbyte av tankar, åsikter och idéer.”

Då ställer jag frågan vad är det för skillnad mot det som händer i Holland? Se sedan på Storbritannien där vi ser tydliga tecken på vad som kommer först. Religionen och sedan yrket. Nu kan man säga att SvD och media i sitt dömande på förhand av den ”Högerextremistiska” Geert Wilders, är diktaturens redskap. För allt Geert gjorde var att koppla ihop islamistiska terrordåd med koran citaten som inspirerat dem. Jag tror inte det är lång t borta innan Svenska bloggare kommer att arresteras och åtalas i Sverige med.

Varjager

6 Responses to Friheten på nätet måste försvaras, säger Carl Bildt.

 1. Lillan skriver:

  Kulturellt sett är Carl en riktigt sosse. Vissa åsikter är OK att framföra och andra inte. Eliten ska stå för åsikterna folket skall hålla mun, de kan vara glada att få rösta vart fjäde år på deras färdiga paket. Det är klart att bloggandet har satt skräck i dem, och att förlora monopolet reta gallfeber på dem.

  Demokrati och yttrandefrihet skall definieras av politikerna, och om de kryper för islam skall hela folket göra desamma.

  Om man har tid och ork så kan surfa på t.ex. europeiska tidningar där yttrandefriheten är väl utvecklad och kommentarerna censureras ej som i Sverige och från den opinionen som uttrycks där hänger politikerna på, i Sverige råder motsatt förhållande.

 2. xmaverickx skriver:

  Vi vanligt folk,som fortfarande har kvar vårt sunda förnuft,blir behandlade som barn av överheten politikerna och journalisterna.
  De klappar oss på huvudet och säger såja lilla vän det här förstår vi mycket bättre än du så lägg dig inte i hur vi sköter landet och dess finanser.
  Tig och fortsätt betala din skatt!

 3. Mike skriver:

  Ganska less på överheten fan dom för börja ta sig i kragen.

  börjar bli tydligt att detta är koka grodan i vattnet metodiken.

  Vi kanske bör ändra statskick helt och håller för det verkar som ett stort gäng välorganiserade vardagspsykopater gett plats till varandra och spelar oss en teater.

 4. lady jane skriver:

  Instämmer med Mike ovan.Vill dock lägga till att om vi moderniserade vårt egendomliga röstförfarande mot
  ett röstsätt som gynnade direkt demokrati skulle saker och ting falla mer på plats.Och SD skulle säkert
  få en massa röster.Vilka är det då som är rädda för att ändra om i valsystemet?Jo naturligtvis dom etablerade partierna och politikerna som Mike beskriver mycket realistiskt i sitt inlägg. Det jag
  avser fungerar alla redan i Schweich i form av folkomröstningar och i andra länder i form av direkta
  personval.

 5. JOG skriver:

  ”sweet lady jane strikes again” Jag skulle pesonligen
  villa se SD både argumentera för och agera för en ändring av vårt nuvarande odemokratiska valsystem. Det tror jag skulle kunna bli ett stort lyft för SD. Vore också intressant att få höra i debatten som skulle följa varför inte folk direkt och demokratiskt ska få påverka sina liv i det land dom lever i .SÅ kom igen nu SD här kan ni plocka massor med poäng rent debattmässigt och säkert få en massa nya röster. Till den som påstår att vi har ett demokratisktt valsystem alla redan ställer jag frågan ,vem har röstat fram fredrik och mona?Det jag skrivit i det här inlägget är verkligen något som dom flesta svenska politiker fruktar,det är deras stora skräck.Dom är räddare för direkt demokrati än dom är för hot om att folk ska börja ta saker i egna händer osv det roar dom bara för dom vet att det kommer aldrig att ske.Men mer direkt demokrati skulle snabbt vända upp och ner på monas fredriks och marias värld och ders pensioner skulle bara existera på pappret inte i verkligheten .Och massinvandringen som
  ockuperar sverige skulle stoppas blixtsnabbt.

 6. Michael skriver:

  direkt demokrati är bra för det lär folket i längden och ta eget ansvar och lär dem konsekvenserna av deras politiska val dessutom kan folket ändra tillbaks lagar och ändra dem när dom ser att dem inte fungarade så väl

  jorden är rund DD till alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: