Extremvänstern skriver om Svensk historia. För annars kan fakta användas.

Jag vill bara informera att på SD bloggen har de skrivet om detta med. Saxar lite för att ge er ett hum om vad de vill göra. Läs även artikeln i SvD.

”Till Svenska Dagbladet säger Harrison följande om Sverigedemokraterna och svensk kultur:
”Deras idéer om en specifikt svensk kultur stammar från 1800-talets nationalromantiska strömningar, det vi vet idag får sådana tankar att verka väldigt tokiga”.

För att motarbeta Sverigedemokraterna vill Harrison att det nya standardverket skall ”slå hål på myten” om att den svenska historien är specifikt svensk.

Genom ett samarbete med TV4, som kommer att sända en påkostad tv-serie med böckernas innehåll som grund, och Historiska museet, som kommer att arrangera en flerårig utställning baserad på samma tema, skall det nya standardverket ges en marknadsföring i sällan tidigare skådad skala.
Harrison uppger i ovan länkade SvD-artikel att man i inledningen av projektet bjöd in 50 – 60 historiker som ”ansågs intressanta” till ett inledande möte. Vem som ansåg dem intressanta och varför just de var intressanta framgår dock inte. Harrison uppger också att det vid detta inledande möte framfördes farhågor om att ett nytt standardverk kring svensk historia skulle kunna ”spela Sverigedemokraterna i händerna”. Uppenbarligen lade man också upp en strategi för hur detta skulle undvikas.

Bland de 50-60 historiker som på oklara grunder bjöds in till det inledande mötet utsågs sedan 10 personer, vid sidan av Harrison själv, som författare till standardverkets olika delar. Ytterligare en handfull personer rekryterades som sakkunniga granskare av arbetet. Kriterierna är oklara även när det gäller dessa sista utgallringar.
Angående urvalskriterier så förtjänar även Dick Harrisons motivering till valet av Martin Timell som programledare för den kommande TV4-serien att nämnas. Harrison nämner ingenting om djupa historiekunskaper, förmåga att pedagogiskt förklara komplicerade processer eller några andra egenskaper som man föreställer sig skulle vara viktiga vid valet av presentatör för en programserie om nationens historia. Nej, Harrison enda motiv är istället följande:

”Enligt undersökningar som TV4 har gjort så är han (Martin Timell, min anm.) en programledare som svenska folket har förtroende för, så på det viset fyller han en funktion.”

Det är svårt att frigöra sig från misstanken om att Dick Harrison och projektets finansiärer aktivt har letat efter- och valt ut personer som delar Harrisons egen historiesyn och politiska vision. Uppenbarligen inser Harrison också att stora delar av befolkningen kommer att få svårt att smälta den nya nationsupplösande historieskrivningen och därför behöver man en folkkär programledare med högt förtroendekapital som kan sälja in konceptet. ”

Man kan inte göra mer än att inse att PK eliten hatar sitt eget folk och gör allt de kan för att försöka utplåna vår historia. De tar inte in folk som vill skriva om historia, de tar in folk som skall skapa vårt folks historia så det passar de styrande. Lapri!

Varjager

P.S Hoppas att SD sprider detta till alla bloggar!

19 Responses to Extremvänstern skriver om Svensk historia. För annars kan fakta användas.

 1. Lillan skriver:

  Jag har läst historia i hela mitt liv, och har i många år även läst Harrisson böcker fram till (Gud vill) där efter bara några sidor framgick klart att Harrisson hade drabbats av PK-korrekheten. Att 1000 år efteråt ha åsikter om korstågen anstår inte en seriös historiker. Men strunt samman. Det finns andra riktiga historiker, i synnerhet utländska, och ska man berätta och beskriva t.ex. korstågen bör man man berätta om alla korståg, samt varför och hur dåtidens tankar och värderingar gick.

  Europas historias är ett enormt ämne som aldrig slutar att fascinera, men att behandla ämnet från ett mycket trång synvinkel och med ett visst uppsåt anstår inte en historiker som Harrisson. Skäms Dick!

 2. flemens skriver:

  Jisses. Vad ska man säga om det svenska samhällsklimatet? Att man använder en historiker som ser ut som en butch (personlig reflektion) för att h*n ska hitta på svensk historia så att den passar massinvandringsexprimentet är ju mer än bara sorgligt.

  Om denna människa nu verkligen är såpass intelligent att h*n klarat av högskolestudier så inser ju h*n att det går inte att jämföra massinvandringen av den sort som kommer nu med de fåtal invandrare som kommit genom historien. Egentligen kvittar det att det är massinvandring från helt främmande kulturer, det hade blivit samma sak om riktiga arier hade massinvandrat en den besinningslösa mängd som de från MENA-länderna. Det är massinvandringen i sig som är problemet. Den som inte inser det kan ingenting om det mänskliga psyket och lever bland molnen i flum långt bort till vänster.

 3. TARZAN skriver:

  Sverige har en otrolig historia och är ett unikt land i Europa –
  vi har inte haft krig på 200 år.
  Vår industri historia är en fantastisk historia med alla våra uppfinnare. Alltså det är fantastiskt att vara svensk och inte vara våldsfixerade som många folkslag och det är verkligen typiskt svenskt. Teve 4 är en svenskfientlig teve kanal som ägs och kontrolleras av Bonniers.

 4. elfyma+ skriver:

  SD gör klokt i att inte ge sig in i alltför avancerade historiska betraktelser, då historia inte är någon exakt vetenskap. Historia är som alla vet segrarnas historia. Det gamla Sovjet hade t o m heltidsanställda historieförfalskare som bl.a ägnade sig åt att byta ut personer som kommit i nåd på gamla fotografier och i arkiven.
  Och vad tror ni hade stått i historieböckerna om Tyskland och Japan vunnit andra världskriget ? Knappast några hyllningar av Churchill, Stalin eller Roosevelt.
  Dick Harrisons anseende sjunker som en sten om han tar politiska hänsyn i historieskrivningen.
  Södertörns Högskola tillhör redan soporna i högskolevärlden så där finns ingen fallhöjd kvar.
  Se tidigare inlägg.
  https://varjager.wordpress.com/2010/01/10/fittuniversitet-raddar-inte-var-valfard/

 5. elfyma+ skriver:

  Nu ansluter sig även historikerna till de skattefinansierade krafter som till varje pris ska stoppa SD. Belöningen blir riklig om de lyckas.

  Sedan tidigare har vi:
  1. PK-Media (99,5% av etermedia och tryckta media).
  2. Journalister
  3. ”Forskare” och ”professorer inom”humaniora”.
  4. ”Statsvetare” och andra politrucker
  5. ”Kulturföreningar”
  6. Präster och Imamer
  7. Högskolor och Universitet
  8. Ståuppkomiker och andra narrar
  9. Dansare (med en känd dansprofessor i spetsen).
  10.LO och div. fackförbund som tappat fotfästet
  11.Artister och skådisar
  12.Historiker (historieförfalskare)
  13 Fotbollsspelare (Kalmar,…)
  14. Militären (Högkvarteret)

  Har jag missat några ?

 6. FreeBird skriver:

  I dagens Europa är Sverige det enda landet som förnekar sin egen historia. I andra länder försöker varje liten stam, hur obefintlig den än är, skylta med sina historiska ”hjältedåd”. Befolkningen i Katalonien, Baskien, Valackier, Galicien, Mähren, Sudettyskar, varje land har sina delländer och de inte skäms att visa att de finns. Och det finns ingenting rasistiskt i det. Men här förnekar man allt. Jag tvivlar inte en enda minut att ska dyka upp tillräckligt många historieförnekare för att göra ett TV program. Hoppas det slutar med en riktig skandal.

 7. Inge Sandén skriver:

  Sverigedemokraterna representerar det arbetande skattebetalande folket i landet Sverige.
  Nu är det som så,att dessa människor har genomskådat folkförrädarna som elfyma räknar upp.
  Därför kan dessa vänsterintellektuella skriva precis vad dom vill,SD ökar ialla fall.
  Det är tack vare internet,som vi f.o.m. 2006 ock fram till dagens datum fått en klar bild hur våra inbetalade skatter förvaltas.
  Kultureliten kan aldrig segra över folket,när vi dagligen inhämtar fakta,vad dessa genomkurupta snyltare roffar åt sig.
  Enda gången TV4 visat något som styrker ovanstående på ståenden,var igår när Bengt Westerberg,fick sig en riktig knäpp på näsan,för sin oskäliga lön från RK.
  När folket en gång upptäckt bluffen med massinvandringen,går det inte ens med lögner att stoppa SD.

 8. TARZAN skriver:

  Jag kom plötsligt på att vi kan faktiskt visa vårt missnöje på olika sätt. OM TEVE 4 nu gör ett svenskfientligt program kan denna blogg och alla de andra bloggarna
  sätta igång en bojkott. Teve 4 har ett ett antal annonsörer om vi
  alla kontaktar annonsörerna och säger att vi kommer att inte köpa deras varor sitter Teve 4 illa till. Om det står på alla bloggar att vi ska bojkotta ICA för att dom sponsrar ett svenskfientligt skit program då ligger dom illa till.
  – Vi kan naturligtvis varna Teve 4 att om dom kommer med en massa dravel och politiskt korrekt skit
  kommer en stor bojkott att skapas

 9. Knut skriver:

  Ett politiskt tendentiöst historiskt verk köper jag inte.

 10. xmaverickx skriver:

  Tarzan
  Det är inte bara ICA som köper reklamplats på tv4 och de andra reklamfinansierade kanalerna.Det gör COOP också,och Willys och Lidl.
  Om vi bojkottar dem var skall vi köpa vår mat?
  Då främst färskvaror.

  • TARZAN skriver:

   Jag tog ICA som ett exempel och jag ser så lite på Teve 4 att jag inte visste att alla kedjor annonserar där.
   -Jag vet däremot att att ”programmen presenteras av” .
   Låt säga att ”programmen presenteras av ESTRELLA chips” då uppmanar vi till bojkott av Estrella men samtidigt uppmanar vi att blogg läsarna köper andra sorts chips.
   -Tyvärr har svensken inte insett att bojkotter kan vara otroligt kraftfulla. Nu när vi har bloggarna kan vi få ut budskapet om en bojkott på ett par dagar.

 11. Hussar skriver:

  ”Harrison uppger också att det vid detta inledande möte framfördes farhågor om att ett nytt standardverk kring svensk historia skulle kunna ”spela Sverigedemokraterna i händerna”.”
  Så detta är vad man oroar sig för på våra universitet.
  Att SD kan få gratis reklam om man satsar på projekt om svensk historia.
  ”Alle man till fronten[mot SD]” verkar vara elitens motto nu inför valåret.

 12. Göran skriver:

  Det som händer i Sverige påminner starkt om hur det gick till i gamla Sovjetunionen. Att skriva om historien är att ta ifrån oss vårt ursprung. Jag misstänker att det kan vara muslimska krav som ligger till grund för omskrivningen. PK- samhället är vår i särklass största och djävligaste fiende.

 13. kjgk skriver:

  Är det sant som ryktet säger att han misstänktes för sexuella trakasserier?

 14. elfyma+ skriver:

  Tilläggsinfo:
  Dick Harrisson är en skicklig föredragshållare som inte ska underskattas. Problemet är att han tydligen har sålt sin forskarheder i den ständiga kampen om forskningsanslagen.
  För att få forskningsanslag krävs idag ett ”genusperspektiv” i praktiskt taget all akademisk forskning. Plussa på med ”hur SD ska stoppas” så ökar chanserna att få forskningsmedel.
  Och den prostituerade ”forskare” som i sin ansökan har ”klimatperspektiv” har framtiden vid köttgrytorna tryggad.

 15. Göran skriver:

  Det här låter misstänkt! Vem är det som har ett sånt stort intresse, av att falskt omskriva Sveriges historia? Och framförallt, vad är det som gör att TV4 nerlåter sig att användas till sådana här nesliga uppdrag? Att utplåna och förvägra ett helt folk sitt historiska ursprung är nästan jämställt med etnisk rensning, eller varför inte ett mentalt folkmord? Har ägarna av TV4 möjligen rent av egna pesonliga intressen av det här? De som ligger bakom TV4 borde kanske synas lite närmare i sömmarna. Viket intresse kan de i så fall ha av det samarbetet? Ett samarbete med extremvänstern devalverar TV4 till noll och gör dem till fiende till allt svenskt.

  Efter de här uppgifterna, är det kanske dags att ta sig en funderare på om man måste ompröva sin politiska hemvist och vad den i så fall skall finnas.

 16. elfyma+ skriver:

  Jag tror mig veta vad de kommer att skjuta in sig på efter att ha spanat i den nordiska historien.
  Klart är att ”vikingar” nog aldrig funnits i verkligheten, åtminstone inte som vissa ”nationella” vill tro. Vikingamyten skapades för 200år sedan efter Sveriges snöpliga nederlag mot Ryssland och förlusten av östra rikshalvan.
  Och ursprungsbefolkningen i vad som senare skulle bli Sverige var finnar och samer, de kom hit redan då inlandsisen smälte bort.
  Indoeuropeérna (där svenskarna ingår) kom hit senare, om man får tro vissa källor.
  Det svenska språket har inte heller särskilt långa anor jmf med t ex arameiska eller syriska.
  Så om SD försöker använda dessa ”lånta fjädrar” ur Sveriges äldre historia så lever dom farligt. Vi får mängder av ”pseudodebatter” som när Söder gjorde kopplingar till Astrid Lindgrens värld.

  Jag skulle i stället lyfta fram den svenska ingenjörsvetenskapens betydelse för vår välfärd. I bl.a SFI-kursböckerna lär det stå att sossarna och facket skapat vårt välstånd. Det är i så fall ren historieförfalskning !
  Jag kommer att gräva mer i historien och återkomma i separata inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: