Försvarsdebatt utan skygglappar på nätet.

En gång om året samlas den politiska och militära gräddan i Sälen för att debattera och mingla om vårt lands försvar, så även i år. Årets viktigaste ”försvarsfråga” är hur Sverigedemokraterna ska stoppas (ska  militären sättas in när SD hävdar sina demokratiska rättigheter under valrörelsen?).

Mediabevakningen av evenemanget (Folk och Försvar) är stort, varför partierna passar på att göra mer eller mindre genomtänkta utspel för att få uppmärksamhet för sitt parti.
Men nu kan vi gå in på nätet och själva följa och delta i försvarsdebatten.

WISEMAN’S WISDOMS har seglat upp som den populäraste försvarsbloggen. Bloggen har blivit ett viktigt ”andningshål” för alla som vill ventilera Sveriges försvars- och säkerhetspolitik utan politiska skygglappar och filter.

Den strikt hierarkiska ordningen inom Försvarsmakten gör att avståndet mellan fotfolket och generalerna blir stort och än större till politikerna.
Bloggaren skriver på Newsmill:
”Vid diskussioner med försvarspolitiker häpnar man ibland över den bristande kännedom de har om Försvarsmaktens förmågor och begränsningar. Jag tror inte problemet ligger hos politikerna, annat än att de är för villiga att acceptera guidade turer i sällskap med förkläden. I en representativ demokrati får man inte bättre politiker än vad man gör dem, vilket många medborgare glömmer”.

Bloggen besöks främst av anställda inom försvarsfamiljen (Försvarsmakten, FMV, FOI m.fl), men är öppen för alla.

//Elfyma+


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: