Dilsa Demirbags kullerbyttor i DN

DN-Debatt om islamiseringen av Sverige.
Dilsa Demirbag-Steen (DDS) tillhör den kulturelit i Stockholms innerstad som ofta får komma till tals i DN och andra stora media.  Hon är sekulär med muslimsk bakgrund från Iran. Mycket av det hon skriver kan de flesta sekulära svenskar instämma i, men hon gör sig skyldig till tankefel och logiska kullerbyttor i sina artiklar. Och hon kan inte se något samband mellan massinvandringen och islamiseringen av Sverige.
När DDS (och Nalin Pekgul) kritiserar islamisterna är de alltid måna om att rikta islamisternas uppflammande ilska mot ett visst parti och dess partiledare genom att skuldbelägga de ”främslingsfientliga”.
Det är på gränsen till stämpling, även om det inte utlovas några prispengar. Politikermordet i Holland borde stämma till eftertanke.
DN försöker i sin ledare samma dag kollektivt skuldbelägga danskarna för mordförsöket på muhammedtecknaren.
Det är som att skuldbelägga brandkåren för den stenkastning de utsätts för när de rycker ut i invandrartäta områden. Eller som att kollektivt skuldbelägga svenska kvinnor som utsätts för överfallsvåldtäkter.

Dilsa Demirbag skriver vidare: ”För att kompensera för rasism och diskriminering går politikerna högljudda islamistiska grupper till mötes och beviljar pengar och resurser. Politikerna – liksom medierna – talar inte direkt till muslimerna utan går via självutnämnda företrädare för religionen. Samma kollektivisering är ett verktyg för de främlingsfientliga krafterna att skuldbelägga alla muslimer för allt ont som händer i landet”. (Men att kollektivt skuldbelägga de ”främlingsfientliga” för allt ont är Ok med DDS egna logik).

DDS skriver: ”Sekulära, kulturella och ateistiska muslimer är helt enkelt inte tillräckligt intresserade av religion. De flesta muslimer är lika sekulära som alla andra svenskar”.
Här gör sig DDS skyldig till tankefel och grundlösa generaliseringar.
Det finns inga sekulära, ateistiska muslimer i islams begreppsvärld. De är avfällingar, vilket är nästan värre än att vara kristen.
Det framgår av TV-intervjuer med olika imamer i bl.a BBC.

-Påståendet att ”de flesta muslimer är lika sekulära som alla andra svenskar” är inte fakta utan en generalisering baserad på DDS egen bekantskapskrets i Stockholms innerstad. Iranier som flytt från den iranska teokratin kan antas vara mer sekulära än Irakier, Somalier, Afghaner och andra som kommit till Sverige av andra skäl.
Mitt intryck är att de flesta somalier är praktiserande muslimer då kvinnorna sällan går utanför dörren utan ett heltäckande ”tält” över huvudet. Jag skulle med samma logik kunna påstå att alla muslimer är muslimer.

// Elfyma

6 Responses to Dilsa Demirbags kullerbyttor i DN

 1. Blodsven skriver:

  Är man sekulär eller trött på religöst vansinne, så behöver man aldrig känna utanförskap i ett sekulärt samhälle! Jag är så in i helvete trött på alla ”experter” som får komma till tals pga visst ursprung…

 2. Lillan skriver:

  De svenska politikerna är välmenande idioter, som aldrig har förstått skillnaden mellan multikultiralism och pluralism. Att krypa för högljudda islamistiska grupperingar är en enorm björntjänst mot alla andra medborgare samtidigt som de säger sig arbeta för integration.

  I sin tusenåriga historia har islam aldrig integrerats i någon annan kultur, tvärtom den har med våld tvingat de erövrade folken till underkastelse.

  Att som DDS enbart skylla på rasism och diskriminering och främlingsfientliga partiet, upplever jag som ännu en gång den rituella upprepning som PK ägnar sig åt, ingen analys där.

  De pluralistiska-liberala samhällen kräver ej assimilering, varje invandrare kan behålla sin religion och identitet, integrationen begär endast att han accepterar de etiska-politiska värderingar som landet vilar på och på en total särskiljande mellan religion och politik.

  Om invandraren förnekar dessa värderingar då blir han aldrig integrerad trots papperslappen som säger att han är medborgare i landet.

  Som ett klassiskt exempel är de judiska grupperna som behåller i de moderna demokratierna sin tusenåriga religiösa identitet och samtidigt är helt integrerade i det politiska systemet de lever i.

  Kulturer och identiteter består av många variabler, en del svaga en del starka, men problemet med islam är den monoteistiska-teokratiska variabel som hos vissa blir otroligt upphettat där den värsta fanatiker är beredd att döda sig själv för att kunna döda andra. Denna variabel har i Sverige tillåtits att nå en hög grad av upphettning, glatt underblåst av naiva och enfaldiga ”röda” och tyvärr av tjänstemannalika ”blåa”.

  Vad DDS och N Pekgul gör är ett försök att kyla ner det värsta hettan utan att försöka släcka elden. En viss temperatur passar dom bra, de framstår som hjältinnor bland sina beundrare men har inngen lösning på problemet eftersom de ser det inte.

 3. Tarzan skriver:

  DDS och Pekgul är för mig inget annat än representanter för mellan – östern – mardrömmen
  fast stöpt i en annan form för att vi ska vilseledas att dom har något vettigt att tillföra Sverige
  – Vad jag vet så är dom båda kurder ett skitfolk som ser till att 80 % av allt heroin som kommer till Europa har gått via deras händer.

 4. gotiskaklubben skriver:

  Bra skrivet. Misslyckades själv med att reda ut dessa begrepp. Dilsa är en karriärpapegoja som lärt sig att tala det politikst korrekta språk som krävs för att få skriva i svenska dagstidningar.

  Hon har två huvudteman vid sidan av sitt evigt tama gnäll på Islamismen:
  – Marginalisera Islam(ismens)utbredning och betydelese
  – Hänga på i baktaleriet mot det enda parti i Sverige som vågar säga sanningen

  • elfyma+ skriver:

   Dilsa och Nalin Pekgul har ett trovärdighetsproblem.
   De kan inte erkänna att islamiseringen av Sverige är en följd av massinvandringen- eftersom de själva är en del av massinvandringen.

 5. […] vill att religionerna behandlas som ideologier som får granskas och ifrågasättas. – De anser att islamiseringen av samhället inte har med muslimsk invandring att göra. – Religion anses tillhöra den privata […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: