SvD gör reklam och talar om för oss att islam är bra.

Det är bara värme och kärlek när SvD skall ta upp Islam. De som bombar och mördar är en sådan liten del. I artikeln tar de upp att det finns moskéer där kvinnor och män ber tillsammans. Men om det är sant varför tog de inte upp vilket land det är i sådana fall? Nä det är propaganda på hög nivå, eller låg om man vill kalla det för det. Tar några exempel.

”Sätten att koppla till religionen sker inte i ett vakuum. Samhällets syn på muslimer påverkar trenderna. I länder med polariserat klimat och snäv nationell gemenskap, exempelvis Danmark,
– har radikala grupper som Hizb-ut-Tahrir lättare att etablera sig än i Sverige, konstaterar till exempel Majid Nawaz från antiextremistiska tankesmedjan Quilliam foundation i London.
Han är själv tidigare islamistisk aktivist som sändes till Danmark för att rekrytera. ”

Så det är vi svenskar som skapar muslimska terrorister. Eller vad vill de ha fram?

28-åriga Mona Hanafi ,

””Islam står för jämlikhet”

Som muslim vägrar Mona Hanafi att, som hon säger, lämna tolkningsföreträdet till traditionalister eller ytterligheter. Hon är trött på att representeras av tjejer som inte vill ta män i hand.

–Min tro är baserad på moder-nistiska läsningar av Koranen. För mig står islam för jämlikhet mellan könen och de religiösa texterna måste anpassas till vår tid, annars fyller de inte sin funktion, säger hon.
Orättvisa arvsregler och månggifte för män som fortfarande är tillåtet i en del länder ser hon som passé. Den ibland akuta bristen på jämställdhet i Mellanöstern sparar hon inte mycket tålamod för.
–Jag menar att det är omständigheterna och inte islam i sig. Vissa har tolkat islam till sin fördel och drar vinning av det.”

Nu undrar ju jag vad resten av muslimerna i artikeln tycker om hennes sätt att se på islam?

One Response to SvD gör reklam och talar om för oss att islam är bra.

  1. […] SvD gör reklam och talar om för oss att islam är bra. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: