”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd !

Uppdaterat 6/4-11 (Fler länkar)

Sverige är ett exportberoende land.Vår välfärd bygger på att svensk exportindustri kan hävda sig på världsmarknaden.
Vi har under de senaste 40 åren fått uppleva hur hela branscher blivit utslagna (Teko-industrin, Varvsindustrin, ”Facitkrisen”, ”Luxorkrisen”, ”VolvoBM-krisen” etc.). Dagens krisbransch är bilindustrin..
Telekomindustrin (Ericsson) kan bli nästa krisbransch samtidigt som svenska högskolor utbildar de utländska konkurrenternas personal gratis utan krav på motprestation. Sverige (Sida) ger också bistånd till vår blivande svåraste konkurrent stormakten Kina som har ett gigantiskt handelsöverskott mot omvärlden, som de mot ränta lånar ut till USA, och kanske även till Sverige. Några data: Kina och Indien utbildar 1,5 miljoner ingenjörer/år. Norges BNP tros bli större än Sveriges i år eftersom Norge är effektivare än Sverige !

Vi lever i en värld där vi ständigt måste höja förädlingsvärdet på våra produkter och tjänster för att klara konkurrensen och för att inte bli utslagna.
Det förutsätter att vi ständigt höjer vår kompetens inom relevanta områden. Industrin kan inte ensamt svara för denna ständiga kompetensuppbyggnad.
Många länder satsar därför stora resurser på offentligt finansierad forskning och utveckling för att stärka sin egen exportindustri.
Så har det också varit i Sverige tidigare, men det är historia nu..

Sverige satsar mest – men får tillbaka minst.
Sverige tillhör de länder som satsar mest på forskning, men som får tillbaka minst i form av samhällsnytta (kunskap som kan ge framtida exportinkomster och välfärd). Samhällsnyttig FoU (finansierad av ett fåtal storföretag) riskerar att försvinna när företagen flyttar utomlands.

Forskning och utbildning politiseras.
Forskning och utbildning vid landets högskolor och universitet är numera starkt politiserad. Den politiska korrektheten tillmäts idag större betydelse än samhällsnytta, relevans, vetenskaplig integritet och kvalitet.

De ”humanistiska” fakulteterna har i praktiken blivit politiska tankesmedjor där partinyttan går före samhällsnyttan.
Forskningen inom natur- och ingenjörsvetenskaperna håller också på att politiseras som en följd av anslagsberoendet och rådande politiska klimat. Vårt grannland Finland har till skillnad från Sverige prioriterat samhällsnyttan i sin offentligt finansierade forskning. Resultaten ska utveckla Finlands/finska företags konkurrenskraft.
I Sverige är det viktigare att ”forska” om hur Sverigedemokraterna ska stoppas och vad som skiljer kvinnor och män åt (som om vi inte visste det).
Den sk. ”genusforskningen” har växt lavinartat och tränger nu undan annan forskning vid våra högskolor och universitet. Det har gått så långt att en ”flumforskare” kan bli rektor för Södertörns Högskola. Fallet blir dock inte så stort då Södertörns Högskola redan tillhör bottenskiktet i högskolevärlden.
Vad värre är att ”Uppfinnarhögskolan” i Halmstad och andra ansedda lärosäten hakat på denna fördärvliga trend. Men de är väl tvungna för att överleva i rådande politiska klimat.
Klimatforskningen växer av samma skäl också lavinartat, livligt uppbackade av Mp (Mytpartiet) och de andra partierna som inte vågar gå emot strömmen av partitaktiska skäl.

Omprövning med förhinder ?
Jan Björklund är en frisk fläkt inom utbildningsområdet, men han har fått ett tungt arv att bära efter de rödgröna och efter Bengt Westerbergs flumliberaler.
Min förhoppning är att JB  vill, och förmår, återställa samhällsnyttan och vetenskapen inom all skattefinansierad forskning och utbildning. Men han har starka och högljudda krafter emot sig, inte minst Fp:s ”sociallibertiner” med Birgitta Ohlsson i spetsen.
Och de rödgröna kan vi inte heller hoppas på då de själva är en del av problemet.
Slutsatsen blir att vi måste få in nya krafter i Riksdagen som tänker som Jan Björklund, men som inte ständigt behöver göra taktiska reträtter för att hålla sina libertiner på gott humör.
Jag ser idag ingen annan lösning än att vi måste få in nya partier som förändrar maktbalansen i Riksdagen till förmån för realisterna.
SD kan vara ett alternativ, under förutsättning att de håller med mig...

Uppdateringar.
13/3-10: ”Genusforskarna” organiserar sig. (De är många nu)
13/3-10: Genuscertifiering liknar Sovjet säger Uppsala-professor
13/3-10:  Genuscertifieringen vid Lunds Universitet
16/3-10: Var fjärde nybörjare i högskolan är inte från Sverige
31/3-10:
Vilken högskola/utbildning ger jobb ? (Viktigast ?!)
12/10-10: Genusforskare får utbrott. (Humor)
6/4-11: ”Forskare: Genusmedvetenhet måste in i naturvetenskaperna”

//Elfyma+

 

Annons

45 Responses to ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd !

 1. Tarzan skriver:

  När vi ser Jimmie Åkesson på teve så upplever jag ibland att jag ser en drucken papegoja som upprepar ”invandringen” hela tiden
  Han och SD borde ha varit i Trollhättan med demonstrationer för att rädda och förstatliga SAAB
  -Om GM är förstatligat till 60 % så kan väl SAAB vara det.
  ND:s tidning NATIONELL IDAG har en helsida om SAAB i årets första nummer.
  -När vi läser de stora bloggarna Fria nyheter och PI så märker vi snart att ekonomi för deras redaktörer är lika svårt som kärnfysik. Jag har ett antal gånger skrivit om att rika svenskar flyttar ut och att analfabeter flyttar in och menat att Fria Nyheter och PI skulle skriva om det och om ekonomi.
  -En gång jag skrev om att svenskar har ett tusen miljarder utomlands fick jag en reprimand av Fria Nyheter att jag skulle hålla mig till ämnet !?!?!:??!!

  • elfyma+ skriver:

   JÅ måste vara försiktig intill utplåning för att få vara i TV. SD och SD-kuriren borde vara mera aktiva. Ser helst att SD inte är så kyrkliga, och de borde vara neutrala i mellanösternkonflikten. Bosättarna är inte bättre än islamisterna om man känner till den historiska bakgrunden. Men det är ett annat tema.

 2. Tarzan skriver:

  Du har länkat till att NORGE går om Sverige vad som gäller BNP, det kom nu på text teve.
  – Detta borde vara en chock för svenska politiker och svenskar eftersom vi är nästa dubbelt så många. Norge tjänar pengar på olja och gas och fisk bland annat.
  Sverige skulle kunna bygga 2 3 4
  kärnkraftverk och tjäna pengar på det och sälja billig el till våra företag och på så vis öka vår konkurrenskraft – men som ni vet den ska ersättas med grön EL
  vindsnurror och liknande.

 3. elfyma+ skriver:

  Det stämmer.
  Sverige var ledande på kärnkraftsteknik före folkomröstningen. Asea Atom/ABB Atom hade kunnat bidra till vår välfärd om de hade fått leva vidare.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/ABB_Atom

  Nu har vi t o m brist på kompetenta driftstekniker till våra kärnkraftverk. Vem vill bli kärnkraftstekniker i dessa tider ?
  Våra mediestyrda politiker har gjort oss till åtlöje i den industrialiserade världen.

 4. halvinv skriver:

  Har länge sökt inlägg av den typen
  ”islamska tokerier och invandrarkriminalitet” har förstås sin givna plats men det är inget som politiskt drar samhället i positiv riktning, det är mer allmän kritik och inte konstruktiv.
  Detta, ”men de är inte lika intresserade av ekonomi, svensk kultur och historiska sammanhang” är det som ska försörja oss i framtiden. Om det kommer eller blir någon ‘inshallah..
  En sak till, sign hajen inlägg är sånt jag INTE vill se, ”läng ut alla snyltare och 99,9 % av journalistkåren, landsförrädare hela bunten, fy fan vilket pack.
  Nu har vi dem faktiskt här, bra, då ska vi också ställa krav på att man integrerar sig ordentligt, så löser civiliserade länder sina problem, ”kastar ut”, gör bara apländer!
  Språkvalet sen… nej!
  Precis DET är sådant journalist och liknade med glädje kastar sig över och citerar. Vi behöver inte mera kommentarer från den sidan om ”lågutbildade kalhyggen”!

  , men de är inte lika intresserade av ekonomi, svensk kultur och historiska sammanhang

 5. FreeBird skriver:

  Inte ens raketforskare, men ”fientligt inställd mot vetenskap”, men ändå blir man rektor på högskola. När man konfronteras med representanter för vissa akademiska grenar börjar man undra om det överhuvudtaget krävs avgångsbetyg från grundskola för att läsa dessa ämnen. Redan procenträkning och enklaste fysikaliska lagar verkar vara överkurs.

  • elfyma+ skriver:

   @FreeBird.
   Du har så rätt. Rikstramset Annika Lantz är ett skräckexempel på den nya tidens ”journalister” som skryter med att hon egentligen inte kan någonting.
   Tacka vet jag KGB (KG Bergström) och SR:s Kjell Albin Abrahamson i Warsava. De är riktiga journalister.
   Elisabet Höglund var också seriös men hamnade i onåd och slutade på SVT.

 6. elfyma+ skriver:

  Någon som undrar varför Norge som är ungefär hälften så stort som Sverige kan ha lika hög BNP ? Oljan är bara en del av förklaringen.

  Många svenskar i sin bästa ålder arbetar i Norge.
  Det höjer Norges BNP och effektivitet.
  Sverige importerar bidragsinvandrare.
  Det sänker Sveriges BNP och effektivitet.
  Vi kommer aldrig att få läsa om detta i PK-media.

  • Tarzan skriver:

   Ett fåtal journalister förstår vad du menar och ett fåtal politiker – men ingen kommer att säga något. Här har du ännu ett ämne att skriva om svenskar som flyttar ut och analfabeter och skojare som flyttar in – kan bara resultera i Sveriges nedgång och fall.

  • A-mannen skriver:

   Har många bekanta som arbetar i Norge med helt vanliga jobb och de säger att tempot på arbetsplatserna är betydligt lägre och mindre stressat än här, därför kan den som ligger i tjäna sig en hacka. Jag köper därför inte teorin att norrmännen är dubbelt så effektiva som oss utan skillnaden beror givetvis på att den privata exportindustrin inte förmår försörja ett par miljoner som står utanför samhällsbyggandet. Utan massinvandringen så hade förutsättningarna sett mycket bättre ut men det är vi etniska svenskar som måste ta oss i kragen och lyfta landet,helst underifrån då den så kallade eliten har fullt upp med att sälja ut landet.

 7. Martinus skriver:

  Tack för en bra artikel.

 8. […] Tidigare inlägg i ämnet:  ”Fittuniversitet” räddar inte vår välvärd. […]

 9. […] ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd ! (Genus- o Klimatforskning). […]

 10. Jonas skriver:

  Mycket bra artikel,även kommentarerna om SD som har otroligt mycket mer potensial i andra ämnen som industri/krimminalpolitik,sammhäll men harvar på burkor och moskeer,menar inte att dom ska släppa det tänket men den stora massan har större problem och det är där det händer! J.Å lyser med sin frånvaro i heta händelser,spyker-saab,sas,rädda barnen,skola,politikerfiffel. I varje händelse så ska man höra en vettig kommentar från SD. Det går inte som nu att man sitter i en garderob och ingen ser eller hör,förrutom nånn invandrardebatt i Blekinge som bara sydnytt referear.

  • elfyma+ skriver:

   @ Jonas.
   Roligt att du är inne på samma spår. I mina mörkaste stunder så tror jag att SD är mer intresserad av islam och sionism än om svenska samhällsfrågor. Deras dröm om ”folkhemmet” är också för luddig och för svår att försvara mot historikerna. Felet är att SD kan mer om islams historia än om vår egen historia. Men det är dom ingalunda ensamma om. Mina egna vuxna barn fick inte läsa svensk geografi och historia i den svenska skolan. De fick lära sig mer om Afrika än om Sverige. Det här måste vi ändra på ! Men HUR gör vi det ?
   Stellan Bojerud har historiekunskaper inom det militära, men det behövs fler av samma kaliber, helst också någon med industri-bakgrund.
   Det skulle bli lättare att agera för SD om de kunde hålla distansen till världsreligionerna och mellanösterkonflikten.

   • TARZAN skriver:

    Kanske ämnet SD:s introvertering i musse problemet skulle vara en ny artikelserie här på VARJAGER.
    Mussarna är inte Sveriges största problem – visst är dom ett problem men det är inget mot vad vårt skattesystem och vår industri kris är. Vårt skatte system har varit en böld i röven på Moder Svea sedan 60 talet och vi betalar världens högsta skatter för en vittrande välfärd. Vad jag förstår så är det 3 personer som styr SD och deras kunskap om nationalekonomi och energi är ytterst begränsad.

 11. elfyma+ skriver:

  @Tarzan.
  Håller med, men jag har tyvärr inga insikter i SD:s inre liv. Men det kanske finns andra som kan avhjälpa den bristen ? Tips och info emottages på ”Om Varjager”.

 12. […] Jag kontrar med två betraktelser om Livet, sett ur ett generationsperspektiv. Om jag i stället valt ”genusperspektiv” hade jag kunnat inhösta feta forskningsanslag, doktorshattar och välavlönade lektorat eller professurer vid någon politiskt korrekt högskola. Men det är en helt annan historia. […]

 13. berra skriver:

  ….jag håller inte helt med dej om Södertörns Högskola. För ett antal år sedan läste jag där (ekonomi&retorik). Enda bottennappet var en föreläsning där vi skulle få en genusvinkling av retoriken. Mina noteringar från föreläsningen bestod av ett papper med dagens datum, för övrigt helt tomt. Jag kunde inte riktigt förstå vad som var viktigt att komma ihåg eller hur den nya kunskapen skulle användas.

  Lite skoj var det dock för jag hade varken innan eller efterår varit med om något liknande igen.

  Övriga lärare och föreläsningar får nog sägas ha varit på en tämligen god nivå.

  • elfyma+ skriver:

   Eftersom dina gamla lärare offentligt protesterar på bl.a Newsmill så är de uppenbarligen inte nöjda med utvecklingen på Södertörns Högskola. En skola kan inte leva på gamla meriter i en föränderlig värld. Dessa lärare ska ha en eloge för att de vågar protestera mot politiseringen av utbildningen.

   • berra skriver:

    …jag medger att den ny tänkta ledningen verkar riskabel om det är seriös kunskap som är målet. Det är också så att ledningen (helt naturligt) sätter en stark prägel på verksamheten.

    Nu är det dock en stor skola och långt ifrån allt är flummeri. Man skall inte döma ut hela skolan bara för att det förekommer en del som drivs mer av politiska värderingar än suget efter KUNSKAP.

    Men visst – inte skulle MvW var mitt val…

 14. Lisa C skriver:

  Klockren analys av läget. Det spenderas miljard efter miljard på genus och annat tillrättalagt nonsens. ”Forskning” som bygger på tex ett exempel jag hörde om: Främlingsfientlighet ökar i lågkonjunktur – och nu ska vi bevisa att det är sant. Man börjar i fel ände helt enkelt och har redan klart för sig vad resultatet blir. Är det forskning?

  • elfyma+ skriver:

   Nej det är inte forskning. För att överleva i forskningsvärlden måste man tyvärr prostituera sig som det ser ut nu. ”Follow the money”. Har sett hur det fungerar från insidan eftersom jag arbetat som offentligt finansierad forskare. Vi måste hitta ett sätt att återupprätta forskningens trovärdighet och betydelse för vår välfärd. Frågan är hur ?

 15. mieitte skriver:

  Otrolig utvecking när det gäller att slösa bord statliga medel i onödig forkning som inte bidrar samhälls utvecklingen. Meningen kanske är att försöka hålla den vänster inriktade andan inom universitets världen levande även om det skulle innebära Sveriges ekonomiska undergång.”Flum”forskning kan knappast ge någonting som är betrakta vara nyttigt för någon.

 16. Abbas skriver:

  Jag skulle önska att vi lämnar journalistgänget t.v och ägnar oss istället åt verkligheten.

  Den här enorma tyckarklacken håller på att kväva alla som verkligen vill förändra och förbättra.

  Exemplen förskräcker:
  -journalister intervjuar journalister
  -journalister rapporterar om allt, även sånt de inte begriper.
  -journalister tar sig allt större plats, snart behövs inte verkligheten mer, och då har journalisterna segrat över vetenskapen, bevare mig!!!

  • elfyma+ skriver:

   Kan hålla med. När nobelpristagarna utses så skrivs det spaltkilometer om någon okänd litteraturpristagare som ingen läser. Men bara ynka spaltmillimetrar om verkliga bedrifter som naturvetare svarar för i nobelprissammanhang. Det säger väldigt mycket om dagens Sverige och våra insnöade journalister.

 17. Abbas skriver:

  Det blev tydligen tyst i luren!

 18. Arne H skriver:

  Det är sådana här Blog-artiklar som skulle få plats på ledaresidorna i kvällspressen och dito morgontidningar, men känner jag genomsnittssvensken rätt så orkar de inte läsa några ledarsidor, men vi andra som bryr sig om landets väl och ve, vore det ett lyft för massmedia.

 19. Adnan skriver:

  Förra året var jag på en konferens i Kina. Kinesiska tjejer och killar som var 26 år vid den tiden hade redan tagit doktorsexamen. Varken Sverige eller övriga Europa har någon chans mot Asien. Låt oss också komma ihåg att det asiatiska historiska arvet till världens intelligens år MYCKET längre än Europas. Men det är också mycket viktigt att vi fortfarande lär oss att allt (allutveckling och kunskap) började med renässansen. Som om alla andra sov fram till dess.

  Adnan

  • elfyma+ skriver:

   Kineser, japaner, koreaner m.fl är flitiga och motiverade. Det är något kulturellt drag, förmodligen konfusianism. Men även Indiska ungdomar visar framåtanda. Det blir tufft för västvärlden framöver.

 20. […] bruksorter läggs ner väljer våra politiker att satsa på ”statsvetenskap” och ”genusforskning” – knappast något som räddar […]

 21. […] ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd ! […]

 22. […] Skola/Utbildning ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd ! […]

 23. […] är något fel på den svenska politiken. Sverige satsar mycket på forskning, och på kostsamma utbildningar till jobb som inte finns i Sverige. Naturvetarna kan visserligen få jobb utomlands. Men det löser […]

 24. […] vare sig det handlar om politiker, journalister, ”kulturarbetare”, författare, forskare eller företagsledare. Det är journalisternas jobb att avslöja hyckleriet- men vem avslöjar […]

 25. […] ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd ! […]

 26. […] ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd ! […]

 27. […] Jag fäster ingen avseende vid vad Expo/våldsvänstern och andra meningsmotståndare tillvitar SD. Man kan inte grunda sina beslut på skitsnack och smutskastning. Lärde mig under mina år som naturvetenskaplig forskare att sanningen ska sökas nära källan. Men det var innan den akademiska forskningen politiserades. […]

 28. […] ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd ! […]

 29. […] Kommentar: Ska det krävas en högskoleutbildning för att begripa att tvångsgifte är förbjudet i Sverige ? Högskolan har blivit en politisk korrektionsanstalt med nonsensutbildningar. Relaterat: ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd ! […]

 30. […] ”Fittuniversitet” räddar inte vår välfärd ! Rate this: Share this:TwitterE-postLike this:GillaBli först att gilla denna […]

 31. […] Gert Nilsons klarsynta inlägg kan ses som frontalangrepp på den flum-/hobbyforskning som bedrivs på många universitet och högskolor. (Relaterat). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: