Hur vissa åklagare funderar…”Inte alla förtjänar att skyddas”

Det säger vice chefsåklagare Mats Svensson vid åklagarmyndighetens utvecklingscentrum med hatbrottsfrågor på sitt bord.Nu kommer då frågan? Hur kommer det sig att han anser att de extremister till höger inte förtjänar att skyddas men de till vänster gör? Jag kommer att saxa lite ur GP serie för att ni skall få en uppfattning.

”Den unge högerextremisten flyttade. Men det noterade inte Afas aktivister som hällde en burk surströmming genom brevinkastet till lägenheten i Björkekärr.
– Det handlar om femsiffriga belopp för vår del, bara att byta ut en dörr som fått en yxa i sig kostar 10 500 kronor inklusive moms. Tänk vad mycket roligt man kunde göra för de pengarna, lekplatser till exempel, berättar områdeschefen.
Trots nya namn på dörren tog Afa fel.
Mats Svensson anser att rättssamhället måste dra en gräns för vilka åsikter som är värda lagens skydd.
– Man ska göra skillnad mellan ett etablerat parti  och en icke etablerad rörelse, nynazister och skinnskallar som inte är förtjänta av ett förstärkt skydd. De använder våld själva för att driva igenom sin uppfattning.

Är då alla de vänsterorganisationer som tar avstånd från RF:s och Afas våld otacksamma? Eduardo svarar(AFA/RF extremist).

– Vad ledningen för exempelvis Vänsterpartiet säger är en sak. De kanske känner sig tvungna att hålla en viss linje. Men det är en annan fråga vad de enskilda medlemmarna tycker.
Hur det går i fallet med den avstängda sjuksköterskan skulle kunna få betydelse för fler våldsaktiva och/eller dömda vänsterextremister.

Bland dem:
• En man, dömd för misshandel, olaga hot och grov stöld i samband med Revolutionära frontens attacker mot meningsmotståndare, har slutfört utbildningen och har nu ansökt om sjuksköterskelegitimation som ännu ej beviljats.

• En annan man dömdes så sent som förra året för politiskt motiverad brottslighet och pekas ut av polisen som en tidigare ledarprofil inom Afa och aktiv fotbollshuligan. Idag studerar han vid tandläkarprogrammet.

• En av Afas kvinnliga veteraner, som deltagit i flera av nätverkets aktioner, slutförde nyligen sina studier till sjuksköterska vid Göteborgs universitet. Hon är legitimerad sjuksköterska.”

Som fria Nyheter och Politiskt Inkorrekt rapporterar har många vänster extremister skyddad identitet. Nu undrar ju jag vad denna Mats Svensson anser om det? Som avslutning vill jag saxa detta för läsarna at begrunda.

”- Jag tycker att man skulle lägga på sex månader för att det rör sig om ett politiskt motiv. Det framgår inte riktigt ur tingsrättens eller hovrättens domar om jag fick igenom mitt yrkande eller ej, säger kammaråklagare Jens Nilsson.
Han lyckades inte få någon av kvinnorna fällda för misshandeln av Kinnunen.
– Jag hade ett liknande fall där flera högerextremister gett sig på och misshandlat homosexuella. Samtliga dömdes eftersom de gått till gemensamt angrepp. Jag tyckte det var jämförbart med detta.”


Mvh Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: