Sveriges Afrikanska krig (uppdaterat inlägg)

Debatten som försvann. Boken om Sveriges afrikanska krig. (Uppdaterat 9/2-10)

I boken beskriver journalisten Bengt Nilsson hur Sverige via biståndet under flera decennier mer eller mindre systematiskt finansierat såväl krig som politiskt förtryck i flera afrikanska länder. Biståndsmyndigheten Sida avslöjas som en myndighet som avsiktligt undanhållit riksdag och regering viktig information”. (Captus Tidning).

Kriget i Somalia har pågått i många år och inget slut kan skönjas så länge det strömmar in pengar som finansierar striderna.
Men varifrån kommer pengarna ?
Somalia har inte längre andra inkomstkällor än Kat-exporten, piratverksamheten, biståndet och exporten av människor till länder med generösa bidrag.
De ”ensamkommande barnen” tycks ingå i denna ”export”. Någon betalar ”barnens” biljetter och sätter dem på planet till Sverige. ”Barnen” ska sedan skicka pengar till sina klaner/krigsherrar så att kriget kan fortsätta. Somalierna har t o m egna ”banker” för penningförmedlingen.

Sveriges ”godhjärtade” invandringspolitik finansierar på detta sätt kriget. Bidragen kan användas för inköp av vapen och förnödenheter till de stridande krigsherrarna/klanerna. Sverige gav 2008, 201mkr i bistånd till Somalia.
Därtill kommer biståndet från andra länder.
Somalierna i Sverige/Europa skickar 2-3 gånger mer än biståndet till sina klaner, enl olika källor.Det exakta beloppet är inte känt.

En kalashnikov kostar ca250 dollar i Somalia + 50dollar för ammunition.
Pengarna från Sverige (över 600mkr)räcker då till ca 277000st kalashnikov med ammunition.
Biståndet har berörts tidigare.

//Elfyma+

5 Responses to Sveriges Afrikanska krig (uppdaterat inlägg)

  1. […] Kommentar: Lösningen på problemet är inte att underlätta exporten av våra skattepengar. Sänk de uppenbarligen alltför frikostiga bidragen istället. Afrikas, Iraks och Afghanistans krig finansieras med biståndet. 120 biståndsmiljarder (30+90) räcker till åtskilliga kalashnikovs. […]

  2. […] på ”barnfattigdomen” är inte mera bidrag (som kan skickas till hemlandet, för att köpa statusprylar eller för att köpa mera kat). Det finns t o m föräldrar som […]

  3. […] kanske finns i mitt tidigare inlägg från 2009-10 ? Hur kan länder. som påstås vara kaotiska och farliga att leva i, ha fungerande […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: