Utlandsbiståndet i riksdagsbeslut

”Riksdagen sa ja till regeringens budgetförslag om att biståndsramen för 2010 ska uppgå till 31,4 miljarder kronor. Det motsvarar 1 % av beräknad bruttonationalinkomst, BNI. Därmed kommer det så kallade enprocentsmålet att uppfyllas hela mandatperioden. Medlen för biståndsinsatser beräknas uppgå till 127 miljarder kronor under åren 2007–2010.

”Riksdagen stödjer regeringens förslag om anslag 2010 respektive prioriteringar för utvecklingssamarbetet under mandatperioden. Prioriteringarna är demokrati och mänskliga rättigheter, miljö och klimat samt främjande av jämställdhet och kvinnors roll i utveckling.

När det gäller Sveriges kapitaltillskott till Asiatiska utvecklingsbanken föreslår utskottet en ändring som innebär att inbetalningen ska uppges i kronor i riksdagsbeslutet.”

Klicka och läs hela: Enprocentmålet för internationellt bistånd uppfylls (UU2), Beslut i korthet, Riksdagen

Mvh/:)Smileth

 

2 Responses to Utlandsbiståndet i riksdagsbeslut

  1. Matti skriver:

    Tycker det är vansinne o skänka ut svenska pengar åt länder som inte går att hälpa ändån,då mestadelen INTE hamnar där de ska.Lägg dessa miljarder i eget land istället…,men näädå.duktiga sverige ska minsann ösa ut på andra…Så jävla skevt land man bor i :/
    Vem/vilka länder hjälper oss om man får fråga ?????

  2. janne skriver:

    Jag anser att dessa pengar ska till att ta hand om våra sjuka och gamla här i sverige så vi slipper detta förbaskade utförsäkringsproblem av sjuka och sänkta pensioner. Det är inte meningen att denna grupp ska lida för att regeringen ska spela duktig,om det sedan blir pengar över,så skicka ner dessa till behövande Regeringen håller på att spekulera bort svenska folkets pensioner,eller kanske det är så att de skickar dessa pengar skickas till utlandshjälp istället,Ta hand om våra egna först.sen kan vi bekymra oss om resten.Det skulle vara intresant att veta vilka länder våra surt sparade pengar går till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: