om integrationspolitiken misslyckas? Jadå lägger vi över det på AF och misslyckas igen.

Nu undrar jag lite granna vad det är tänkt att AF skall göra? För idag är AF en kontroll funktion utan något som helst förmedlande. Skall de nu aktivt förmedla jobb till invandrare före svenskar? Från SvD. Eller skall de enbart coacha och ge andra raketforskare chansen att coacha sina egna och få skattemedel rakt ner i fickan? För alla utredningar visar ju att jobb-coaching är en miljard industri för coacherna med väldigt lite positivt resultat(Om du inte är coachen förstås). Om sedan kostnaden enbart för att flytta integrationspolitiken från det kommunala till det statliga kostar en miljard kronor. Ja då undrar man vad inte resten av leken skall kosta oss skattebetalare?

”Efter flera års arbete presenterar regeringen idag sin proposition om hur nyanlända invandrare bättre ska komma in i det svenska samhället. Från regeringskansliet talar man om ett systemskifte i integrationspolitiken.

SvD har tagit del av innehållet i propositionen. I stora drag går det ut på att staten genom Arbetsförmedlingen tar över omfattande delar av integrationsansvaret från kommunerna. Dagens modell leder ofta till arbetslöshet och bidragsberoende, konstaterar regeringen. Nu ska Arbetsförmedlingen erbjuda coachning och utbildning redan från dag ett från det att en person fått uppehållstillstånd.
Integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) tycker att det är naturligt att flytta helhetsansvaret för introduktionen av invandrare från kommunerna till Arbetsförmedlingen.
–Att komma ut på arbetsmarknaden är ett av de viktigare sätten att integrera människor i ett samhälle. Då är det viktigt att den myndighet som har bäst kompetens på området också får ansvaret för mottagandet av nyanlända, säger hon.”

Återigen är det ett sätt att dölja kostnader för invandringen…..

Mvh Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: