Svenska terrorister

Bland andra har bloggen Jihad i Malmö tagit upp ämnet ‘terrorister i Sverige’ om hur norden är en bas för terrorister:

”Tidningen berättar om islamisterna som sitter i Libanons största fängelse Roumieh och visar hur Sverige, Danmark, Tyskland och Australien ofta är bas för Libanons jihadistiska terrorister.
I artikeln intervjuas Walid Al-Bustani, Mahmoud Assaad (Abu Omar) och Ali Ibrahim (Dib), som alla bedrivit sin subversiva aktivitet från Danmark innan de libanesiska myndigheterna lyckades fånga in dem.
Nu har de ju fått sällskap av Mahmoud el Doukhi från Landskrona…..”
.
Klicka och läs hela inlägget:
Norden som bas för islamistiska terrorister, Jihad i Malmö

images

Enligt vår regering fanns det 2008 ‘inga terrorister’ i Sverige:

”I detta betänkande behandlar utskottet regeringens skrivelse 2008/09:89 2008 års redogörelse för tillämpningen av lagen (1991:572) om särskild utlänningskontroll. Skrivelsen omfattar perioden den 1 juli 2007 till och med den 30 juni 2008. Till grund för regeringens redogörelse ligger ett underlag från Säkerhetspolisen (dnr Ju2008/8507/PO).

I skrivelsen anger regeringen att den inte har fattat något beslut med stöd av lagen under den aktuella redovisningsperioden.

Regeringen redovisar i skrivelsen även sin syn på utvecklingen av den internationella terrorismen.

Regeringen konstaterar därvid att hotbilden mot Sverige och svenska intressen under en längre tid har bedömts vara låg. Avvikelser från denna övergripande bedömning har emellertid tidvis funnits mot utländska intressen i Sverige och för vissa svenska intressen utomlands.

Skrivelsen innehåller också en beskrivning av Sveriges medverkan i det internationella arbetet för att motverka terrorism.

Utskottet föreslår att riksdagen lägger regeringens skrivelse till handlingarna.”

Betänkande 2008/09:JuU14 Särskild utlänningskontroll, Riksdagen.se”

Inga terrorister i Sverige?, Varjager 20 mars 2009

Och för alldel, hotbilden mot Sverige är inte så hög, ännu. Däremot är ‘rekrytbilden’ högre och i somras blev vi varse ‘svenska terrorister’, rebeller kanske är mer pk, som dödades i Somalia då de stred för den islamistiska organisationen al-Shabaab.

Svenskar döda i strid i Somalia, SvD

Och en av de blodigaste terroristledarna har fått uppehället på svenska skattebetalares kostnad och tackar för den vänligheten genom att (för)bli terrorist. Men det är ju ett frihetskrig för islam som bedrivs, inte terrorism…..

Svensk medborgare Somalias blodigaste terrorist, Varjager

Det är med andra ord Sverige och svenska medborgare som utgör ett hot mot andra länders säkerhet.

Shabab

Om man innan varit mer dolda i det svenska samhället så arbetar terroristerna numera helt öppet sedan några år:

”Den islamistiska rebellgruppen al-Shabaab i Somalia, har rekryterat flera unga svenskar från en fritidsgård i Rinkeby i Stockholm.

En ungdomsledare på fritidsgården var ledande i rekryteringen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Ett tiotal personer berättar för Ekot att en av ungdomsledarna, en man i 30-årsåldern, var ledande i rekryteringen som pågick på en ideell fritidsgård som hade startats av den lokala moskén i området.

De unga männen rekryterades till den islamistiska rebellgruppen al-Shabaab i Somalia, som är inblandade i strider mot regeringen i landet.

De unga männen värvades just för att åka ned och strida för rörelsen, uppger Ekot.”

”Men enligt Säpo fortsätter rekryteringen i de svenska storstäderna.”

Klicka och läs hela inlägget:

Islamistisk rebellrörelse värvar på fritidsgården, Allahu Akbar

vimages

SvD:s ledarskribent Per Gudmundson har också en blogg och han skriver där i ett inlägg om det arbete han lagt ner på att granska dokument och återger vad hustrurna till islamister som strider för islam tycker om sina makars val.

En namngiven kvinna kallas Gunilla och då infinner sig frågan är Gunilla svenska eller är hon en ‘metro-gustav’?

”Nyheter 24 har en förhandstitt på del av citaten. Det som är mest intressant, och som jag aldrig läst något annat exempel på någon annanstans i svensk press, är att hon är stolt över honom. Hon är gift med al Qaida – och nöjd.

– Ja, vi delar ju åsikterna. Jag är ju också muslim, så jag tycker inte att han har gjort någonting konstigt. Jag anser att det tillhör vår religion. Att muslimer också ska ha rätt att skydda sig själva och inte bara stå där när andra länder bombar sönder dem.

– Om du läser vad min make svarar på de där papperen, så valde han att vara en aktiv soldat – på samma sätt som amerikanerna är där. Enligt religionen så är det enda han har velat göra att hjälpa andra muslimer. Och han har inte åkt dit för att köra buss till någon marknad och spränga sig själv och en massa kvinnor och barn i luften. Det är inte alls vad det handlar om.

– Ni kallar det för terrorism, men det är inte alls terrorism. En muslim som har suttit i Sverige och mått dåligt är att amerikanerna bombar sönder muslimer som inte kan försvara sig själva, har rest på sig från sin dator och rest dit för att hjälpa sina bröder och systrar. Det är vad min man har gjort. Och sedan om ni vill kalla det för en terrorhandling, det är upp till er, men så ser inte jag det, och så ser inte min make det heller.”

Hustrun bekräftar: svenske Abu Mua’az tog värvning i al Qaida, gudmundson

Läs också:

Sverige en del av al-Qaidas terrornätverk, Varjager

Somalia islamiseras mer och mer, Varjager

Mvh/:)Smileth

One Response to Svenska terrorister

 1. Anna Juhlin skriver:

  Hej!
  Mitt namn är Anna Juhlin och jag går sista året på Lerums gymansium och läser journalistik. Anledningen till att jag kontaktar dig är att jag för tillfället skriver en artikel till en rollspelstidning om FN. Jag skriver om terrorism och skulle vilja ha en kommentar från dig om det går bra.

  Min fråga lyder: Hur har dagens terrorism och tidigare händelser påverkat synen på muslimer i Sverige?

  Tack så jättemycket!
  Vänliga hälsningar Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: