Stora Journalistpriset och högerextremism

Hoppsan, så SD-debattörer på Newsmill är inte extremister enligt ”Lisa Bjurwald och Jonathan Leman, journalister och redaktionsmedlemmar på Expo”?

Det är radikalislamisten Mohamed Omar, och Björn Björkqvist, ökänd nazistideolog och tidigare propagandachef för Sveriges största nazistorganisation, man skriver om i sin debattartikel på tidningen Journalisten, som en inlaga mot att Newsmill har nominerats till Stora Journalistpriset.

Man debatterar mot nomineringen genom att skriva,

”Juryns motivering understryker att Newsmill vitaliserat opinionsjournalistiken genom att ”bjuda in publiken” till debatt.” Med denna nya och öppnare approach till opinionsjournalistiken följer också ett stort ansvar. Det är ett ansvar som redaktionen inte alltid klarar av att hantera.”

”Bör Newsmill belönas med svensk journalistiks tyngsta utmärkelse, efter att ansvarslöst ha släppt in extremister i den offentliga debatten och dessutom vitmålat dem? Vi anser inte det.”

Ge inte Newsmill Stora journalistpriset, tidningen Journalisten

paldemo

Palestinier visar sitt judehat i en demonstration i Oslo.

Länk till Jonathan Lemans blogg, med bland annat ett intressant inlägg med rubriken: De bruna rötterna i Omars ”antisionism”

Jonathan Leman gillar inte våra systemkritiska bloggar eftersom han menar att vi demoniserar muslimer, det framkom tydligt under de förfärande demonstrationer som muslimer i Norden genomförde som en märklig protest mot Israels anfall mot Gaza kring nyåret 2008-2009.

Judarna vill inte ha antiislamisternas hjälp, något i den stilen skrev någon journalist i vintras och jag gjorde en bloggrubrik av den åsikten.

Jag undrar än idag om denna journalist skrev så som ett argument för att tysta debatten om islam.

Och än en gång har muslimer, i detta fall ex-muslimer, tolkningsföreträde till vad som är relevant kritik mot islam:

”Att vara kritisk till islam är det inget fel på. Tvärt om, det är en sund inställning att förhålla sig kritiskt till islam och andra religioner (här är förresten en mycket bra islamkritisk blogg). Varför inte kalla saker vid deras rätta namn och beskriva dessa bloggar som antimuslimska? De präglas ju trots allt av en demonisering av människor med muslimsk tro eller bakgrund, inte kritik av idéer. Blogginnehavarna skulle säkerligen också känna igen sig bättre i den beskrivningen.

På bloggen Muslimska Friskolan (http://muslimskafriskolan.blogspot.com/) kan man bland annat läsa inlägg med rubriker som ”Succé att rensa ut muslimska elever”. I den och andra liknande bloggar försvaras även de rasistiska uttalanden vi kunnat höra av poliser i Malmö.”

Läs hela blogginlägget: Obehaglig eufemism, bloggen Jonathan

Judar vill inte ha antiislamisters hjälp, Varjager

..

Läs också:

Judar var ute efter profeten Muhammeds liv då han var 3 år, Varjager

Mvh/:)Smileth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: