Shariadomstolar i Storbritannien dömer ut bindande domslut

Om shariadomstolarna i Storbritannien från den fantastiska bloggen Islam och islamistövervakaren från september 2008:

”Shariadomstolar har för en tid opererat i Storbrittanien som ett slags icke-officiellt parallellt rättsystem och har fram tills nu varit tvugna att lita till att parterna frivilligt accepterat utslagen. Detta skede är nu passerat. Shariadomstolarna utnyttjar nu en klausul i den engelska lagen vars faktiska innebörd och konsekvens medger att shariarådens utslag uppfattas så som bindande enligt engelsk lag.

”The Muslim Arbitration Tribunal panels, set up by lawyer Sheikh Faiz-ul-Aqtab Siddiqi, are now operating in London, Bradford, Manchester, Birmingham and Nuneaton, with more planned for Glasgow and Edinburgh. Mr Siddiqi said: ‘We realised that under the Arbitration Act we can make rulings which can be enforced by county and High Courts.’The Act allows disputes to be resolved using alternatives like tribunals. This method is called alternative dispute resolution, which for Muslims is what the sharia courts are.”

De flesta målen handlar om familjerätt, såsom skillsmässa, arv, vårnad av barn och våld i hemmet samt också ekonomiska dispyter. Sålunda har man nu genom att ta upp våld och misshandel inom familjer (6 fall) också överträtt gränsen mellan civil- och brottsmål. Det finns förvisso dock ett annat uppmärksammat fall där denna gräns överskridits i samband med ett försök till dråp. Att man har som en uttalad ambition att vidga sitt verksamhetsfält gör man ingen hemlighet av då man rakt ut säger att man hoppas på att få ta över ett växande antal ”mindre” brottsmål i framtiden.
.
I de fall man har tagit upp våld inom familjen har det vid samtliga tillfällen slutat med att mannen inte har fått något straff, man har nöjt sig med att beordra mannen att gå på kurser för att bemästra sin ilska. I en arvstvist lät man enligt sharian´s statuter sönerna ärva dubbelt så mycket som den avlidne mannens döttrar.
Även om dessa sex shariadomstolar sägs vara frivilliga är risken väldigt stor att många mer eller mindre kommer att tvingas dit av familj, släkt och vänner. Att visa att man föredrar brittish common law framför de heliga islamska lagarna kan mycket väl leda till ostrakisering. Särskilt de muslimska kvinnorna kommer att förlora på sharian´s allt större genomslagskraft i det engelska samhället, det kan gälla skillsmässa, vårdnadstvister och arv.
.
Kritiker fruktar att sharia´n inom sin tid kommer att helt dominera som rättsligt system i muslimska områden runt om i Storbrittanien, något som givetvis i ännu högre grad kommer att underminera respekten för engelsk lag. Detta är en utveckling som måste stoppas, även i Malmö har vi en liten frivillig shariadomstol och med tiden kommer de att bli fler och så småningom kommer de också likt de i England att vidga sitt verksamhetsfällt från enbart familjerätt till brottsmål.
.
Jag uppmanar alla som läser detta och inte vill se en liknande utveckling i Sverige att skriva på petitionen ”Uppropet stopp för sharia”. Jag och många fler har redan gjort det så gör det du också.

M.J”

De engelska shariadomstolarnas utslag nu juridiskt bindande, Islam och islamistövervakaren

article-1197478-058FE47C000005DC-399_468x286

Från Raketforskarhögskolan kommer aktuella besked om synen på shariadomstolarna från muslimers sida:

”Hittade ett reportage om en sharia-dumstol i Al-Londonistan. En imam i reportaget, han jobbar inte för dumstolen som är mer “moderat” men den här gubben vill införa hela paketet, även i Storbrittanien. Han menar på att engländarna faktiskt praktiserade sharia på den viktorianska tiden, med piskningar och hängningar. Om dom gjorde det då så varför inte nu, argumenterar han. Menar att det idag bara är en massa flum-nissar som snackar om mänskliga rättigheter.”

Sharia är som curry…, Raketforskarhögskolan

Direktlänk till artikeln i Daily Mail: Sharia law UK: Mail on Sunday gets exclusive access to a British Muslim court

Läs gärna kommentarerna under artikeln.

Mvh/:)Smileth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: