Profeten Muhammed som demokratisk förebild

En svensk idéhistoriker hittar den ‘demokratiske och jämställde mannen’ i förebilden profeten Muhammed:

”Till skillnad från kristendomen är islam en krigisk religion hävdar Åkesson. Det är självfallet ett omöjligt påstående. Vem skulle kunna mäta det? Alla större religioner och tankesystem har använts och kan användas för att legitimera såväl krig som fred. Muhammed var en krigare, det var inte Jesus. Det stämmer. Men Muhammed var i mycket högre grad en stillsam familjefar än en härförare och krigare. Bara drygt 80 dagar av sitt 62-åriga liv befann sig profeten Muhammed på militära expeditioner. Det är istället, enligt många muslimer, i mängden av vardagsdagar, där Muhammed lekte med barn, lagade sina kläder, samtalade med församlingen och ledde dem i bön, som islam visar sin karaktär. Det var samma Muhammed som gifte sig med sin rikare, 15 år äldre och frånskilda chef och var henne trogen hela hennes liv.”

Klas Grinell: Sverige blir inte mindre svenskt av fler muslimer, Newsmill.

Jaha, resten av hans liv då, alla hans andra fruar?  Som bland annat fick bestämma vilket straff han skulle ge den hustru som hade varit olydig, är det demokrati och jämställdhet i Sverige?

images3

”Profeten Muhammed är en viktig förebild för muslimer, men hans fruar ligger tydligen inte långt efter:

”Profetens fruar är våra största kvinnliga förebilder som vi försöker efterlikna i klädstil men framförallt i uppförande och gudsmedvetenhet. Dessa kvinnor hade ledande positioner i det dåvarande islamiska samhället. De var allt från experter i religionen till deltagare i slag och det iförd i niqab. Vår klädsel begränsar således inte oss utan det är människors förutfattade åsikter om oss som gör det.” Det skriver LEILA MAHMOUD och ALIYA KHALIFA.”

Vi kvinnor i niqab är inte förtryckta och vet vad vi gör, Newsmill”

Burka- och niqabförbud lyfts i Sverige också, Varjager

pedophile+muhammed

”Om du vill lära mer om profeten Muhammeds goda karaktär och hans vittberömda generositet ska du inte missa den stora händelsen i helgen i Alingsås.

Profeten Muhammeds Dag firas nämligen och kommunen står bakom det hela. Det är inte ett missionerande, enligt kommunen, det är väl kanske ett jippo i stil med Barnens Dag och Pridefestivalen, kan tänkas.”

Muhammeds Dag på söndag!, Varjager

_41295952_protest203x300

”I en rapport som Nederländernas nationella kordinator för kampen mot terrorism nyligen har lagt fram, rekommenderas att man nogsamt skall lyssna på de ”extrema” muslimernas krav. Den kritik de för fram kan nämligen vara legitim social kritik och kan bidra till ett bättre samhälle säger man.”

Lyssna på de ”extrema” muslimernas krav och få ett bättre samhälle, Islam och islamistövervakaren

SignsSlayThoseWhoInsultIslam

”För den som är intresserad av att vederlägga PK-myten om en Allah som är kärleksfull och tolerant kommer Bill Warner på CSPI med raka besked. Intressant statistik om koranens textmässiga innehåll.”

Kärlekens och toleransens religion?, Varjager

Lösningen på problemet Sverige: Survival of the fittest!, Varjager

Mycket intressant läsning på Kulturvänster blir pophöger:

Överskatta inte islam, den tål inte granskning

Mvh/:)Smileth

One Response to Profeten Muhammed som demokratisk förebild

  1. […] muslimsk kvinna ringde P1 och berättade att hon bär nikab för att hon ville leva som profeten Muhammeds fruar gjorde på 600-talet i den arabiska öknen.  En man skulle inte få se kvinnans ansikte innan han […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: