Hur ett jordbruk misslyckas. Land 2.

I Sydafrika har de börjar skifta land från vita till svarta. Men det går inte tillräckligt fort enligt ANC hårda garde.SvD

”Även om få tror på en utveckling som den i Zimbabwe är tonläget från ANC sedan decennier distanserat mot vita markägare. Under befrielsekampen var huvudmotståndaren de vita afrikanderna, ”boerna”. Boer betyder just bonde.”

Men nu när de fått ta över farmer så är resultatet samma som i Zimbabwe. Ett misslyckande. Medan andra länder(Angola,Uganda,Kongo-Brazzaville,Moçambique, Zambia och Nigeria) erbjuder dessa vita bönder att komma till sina länder och starta upp jordbruk.

”Sydafrikas jordreform genomförs av politiska skäl – knappast av ekonomiska – och resultaten är inte uppmuntrande. Sydafrika blev ifjol för första gången på många år nettoimportör av livsmedel. 29 procent av de farmer som bytt ägare har helt misslyckats och ytterligare 22 procent är på väg nedåt, enligt statistik från i juni. Oftast överförs farmerna till kooperativ.
En annan studie, av universitetet i Pretoria, visade 2007 att produktionen sjönk på 44 procent efter ägarbytet och att på 24 procent hade de nya ägarna inte producerat något alls.”

Nu kan man fråga sig hur lång tid det tar innan det pratas om bistånd till Sydafrika?

Mvh Varjager

One Response to Hur ett jordbruk misslyckas. Land 2.

  1. […] fantastiskt landett exempel på när bojkott av ett land fungerat för att motarbeta en regimen del av afrika som kan tyckas vara på väg ner i samma mörker som resten av afrikadet land som med undantag för usa och storbritannien kammat hem flest fredspris de senaste 25 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: