SD i svensk politik

Kent Ekeroth mailade oss och skrev: ”Folket måste VETA vad SD gör så att SD får äran för sin egen politik”,
och vi hjälper gärna till att ge en annan bild av den svenska politiken än vad medierna gör:

Hur andra partier försöker ta äran av SD:s politik, Kent Ekeroth:

”I flera fall nu har det varit så att Sverigedemokraterna lagt förslag eller drivit en viss fråga. När denna fråga sedan hörsammas försöker andra partier ta äran för det!! Media hjälper gärna till genom att skriva att det var någon annan som drev frågan eller tog initiativ till den. Se följande två exempel:
.
1) Malmö: Har moderaterna ingen jävla skam i kroppen?

I det läget lade SD Malmö fram en motion om att kommunen i samråd med polisen skulle införa möjligheten att utfärda temporära utegångsförbud under kvällstid för omyndiga personer i samband med oroligheter. Metoden hade tidigare testats med framgång i Borgholm på Öland i samband med upprepade oroligheter vid midsommarfirandet där.

Som ett led i borgerlighetens strategi om att ”triangulera”/krama ihjäl, SD, gick Malmömoderaterna snabbt ut med ett pressmeddelande där man hävdade att man minsann hade tänkt samma sak.

Trots att moderaterna alltså inte yppat ett ord om detta tidigare och trots att man till dagsdato inte har lagt fram några skarpa förslag i denna riktning, så tog man åt sig mer än halva äran av SD:s förslag.

I slutet av förra veckan kom så äntligen SD:s motion upp för behandling i Malmös kommunstyrelse. Det visade sig att SD var ensamma om att stödja motionen. Moderaterna röstade emot…

2) Trelleborg

SD Trelleborg var de som drev frågan som matavgiften på skolorna. Det var SD som överklagade till länsrätten och fick rätt att avgiften rörande skolmaten måste tas av kommunfullmäktige. Det var alltså SD som drev hela alltet
SD:s man i Trelleborg, Per Klarberg, skrev följande:
Nu är jag upprörd!
Ställ din fråga…. men inte till den som gjorde så att matavgiften kom på kf bord!
Sd drev frågan, överklagade till länsrätten, fick rätt att avgiften måste tas av kommunfullmäktige. Nu kan man på Trelleborgs Allehandas hemsida stäl…la frågor till den som drev igenom matavgiften i utbildningsnämnden, samt till den som åker snålskjuts på SD dvs. oppositionsrådet (s). Läsaren kan dock inte ställa frågor till den som drev frågan till kf, dvs. till mig:((
Klicka på länken, Trelleborgs Allehanda läser frågorna, ställ frågan varför tidningen utestänger Trelleborgs tredje största parti SD, det enda partiet som varit drivande i frågan om skolmåltidsavgiften, och som nu tidningen gör sken av/lurar läsarna att det skulle vara socialdemokraterna.
Här är artikeln som diskuterar matavgiften: http://trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article557642/Stall-din-fraga-om-matavgiften.html”
.
Mvh/:)Smileth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: