Medierna ska rannsaka sig tycker advokat Peter Althin

Advokat Peter Ahltin får väl försöka att tagga ner nu och sluta med att ömka de muslimer som fängslades i Pakistan och som kom hem igår.

En debattartikel i DN, utspel mot utrikesminister Carl Bildt och en ständigt tjatande i medierna om hur hjälplösa dessa muslimer var mot de otäcka pakistanska myndigheterna parat med Sveriges Muslimska Råds ordförandes ständiga åsikter om dottern Safia och barnet Benjamin som hela världen förmodligen ska ansvara för, bara inte hans föräldrar och morföräldrar, kan få en att fundera över tillståndet i Sverige.

Det är nästan komiskt att följa detta, om det inte vore så allvarligt. Muslimer har ett stort tolkningsföreträde i svensk politik och får gehör för de mest kvinnoföraktande kulturella och religiösa krav.

Och de värden som anses demokratiska i Sverige väljer de bort och det är acceptabelt idag att dessa lever med parallella lagsystem till de svenska, och man vill också införliva muslimska synsätt i den svenska vardagen för alla.

Jag tror Peter Ahltin misstar sig, det handlar inte om att det kommer att underblåsa främlingsfientlighet, snarare kommer muslimer att öka på sitt förakt mot Sverige.

Svenskarna sätter ner foten och är öppet kritiska till invandringen och dess konsekvenser och att vara kritisk och ha rätt att argumentera är en del av demokratin som bekant. Risken ligger väl snarare i att dessa muslimer blir en slags martyrer i muslimska kretsar och muslimer kan spela offerrollen, med Helena Benouda i spetsen. Hon har redan visat vägen för detta genom sin ständiga närvaro i medierna och sitt budskap på den egna bloggen.

”Mehdi Ghezalis advokat Peter Althin är upprörd över ”att sakligheten i medierna har gått förlorad” och menar att det är extra allvarligt i detta fallet eftersom det riskerar att underblåsa främlingsfientlighet. Först i nästa vecka ska han träffa Ghezali för att gå igenom allt som har hänt.”

Althin vill att medierna rannsakar sig, DN

Läs också:

Hjältarna har landat!, Varjager

Vems är felet?, Varjager

Safias dotter ett fall för socialen?, Leffes blogg

”Svenskarna” är hemma och folket jublar?, SpikHarry

De muslimska hjältarna är på väg hem!?, Varjager

Socialdemokraterna önskar en välkommna hem, Socialdemokraternas blogg

Mehdi Ghezali vår nästa statsminister!, Leffes blogg

På Varjager:

Hemliga resan hem för Safia Benaouda

Safia får resa hem för egna slantar

Snart kommer kuttersmycket hem

UD gör framsteg

Sverige gör alldeles rätt

Terrormormor får gråta ut i media

”Extrema ser Ghezali som martyr”

Vi får väl hoppas att ”svensken” döms för spioneri

‘Kuttersmycket’ Safia får komma hem

Varför måste Sverige jobba hårt för terrormisstänkta?

UD börjar jobba för våra fängslade ”svenskar”!

Muslimska kvinnors roll i jihad

Ghezali, Awad och Benaouda- idel ‘kändisar’ på pilgrimsresa?

Nu har Jan Guillou tagit upp försvarandet av Mehdi Ghezali

Pilgrimsresa med oväntad utgång

Robert Aschberg Expos utgivare, vad säger han nu?

Guantanamofången gör det igen!

Svenskar är al-Qaida-terrorister

Muslimska kvinnor i Sverige måste befrias genom slöjan

…..

Sveriges Mellanösterndiplomati, Långt och Läsvärt

Mvh/:)Smileth

One Response to Medierna ska rannsaka sig tycker advokat Peter Althin

 1. Jim Garrison skriver:

  ÖPPET BREV till: Riksdagsman/Advokat Peter Althin !! Sveriges ”Reichstags brand”

  Frågor:

  1) Varför skickades det ut en varning via SMS, innan det s.k. terroristdådet den 11 dec. 2010, från en försvarsanställd till en bekant som nästan exakt berättade vart & när dådet skulle ske? Vad jobbade den försvarsanställda med & vad heter hon/han? Varför påstår Expressens reporters att det finns fler försvarsanställda som kände till uppgifter om dådet långt innan det hände?
  http://en.wikipedia.org/wiki/2010_Stockholm_bombings

  2) Varför har EJ det extremt viktiga beviset med SMS:et ej följts upp som ett av de viktigaste ledtrådarna i utredningen? I ALLA andra polisutredningar är ALL elektronisk kommunikation ”ryggraden” i utredningsarbetet?

  3) Hur har man lyckats tolka UPPMANINGEN ”nu slår vi till” som ett hot om ett förestående terroristdåd?

  4) Har någon överhuvudtaget, som läser detta öppna brev samt umgåtts med invandrare t.o.m. invandrare som är födda i Sverige, någonsin hört dem säga ”nu slår vi till”? Borde det inte vart mer passande med ”Allah uh Akbar” eller liknande? Vittnen påstår att de hört den s.k. terroristen säga liknande innan han sprängde sig själv?

  5) Hur kunde den anställda hos försvaret exakt tolka ”Hotmeddelandet”, ”nu slår vi till”, om vart & när dådet skulle ske?

  6) Varför var den s.k. terroristen så skicklig på att tillverka bomber, enligt utländska bombexperter som undersökt bombresterna, att han först spränger sin bil flera hundra meter bort samt sig själv mitt i julrusningstid, mitt i Sthlm. city ………. MED BARA TVÅ MINDRE PERSONSKADOR FÖRUTOM HONOM SJÄLV ?

  7) Varför använde den påstått skickliga bombtillverkaren/terroristen fjärrutlösare (hittades bredvid den s.k. terroristen) för att detonera sina bomber? Fråga vilken bombtekniker/expert som helst om detta är ett tecken på en skicklig bombtillverkare i det givna scenariot den 11 dec. 2010?

  8) Varför kommer ALL RELEVANT information/fakta kring dådet HEMLISTÄMPLAS – PRECIS SOM OLOF PALME MORDET???

  KOLLA IN LÄNKARNA:

  JFK filmen scener:

  Dwight D. Eisenhowers berömda tal:

  George Orwell hade mer rätt än han själv kunde ana; ”En osynlig 1984” !!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: