Nima roar sig med bloggen Varjager

Jag såg nu att bloggen Nima, Nordic Dervisch har skrivit ett roande blogginlägg om mig som skribent på Varjager, och jag tar gärna upp det jag redan skrivit om honom i detta inlägg.

Jag har sedan många år hört att han är muslim i grunden, men det är tydligen fel och det får jag då isåfall be om ursäkt för. Det är tydligen känsligt detta med vem som är muslim, eller vem som stöder muslimernas sak utan att vara muslim.

Det är komplicerat med att få andra-handsinformation av människor, men då jag fått sådan information så har den informationen sagt mig att han är en muslim i grunden, och att han driver olika frågor i olika fora, bland annat på grund av sin bakgrund.

Att han bedriver olika former av opinionsbildning på olika vis, tycker jag mig kunna säga att utan ta för stora ord i munnen.

Det finns ingen särskild formel för att identifiera muslimer hos Sverigdemokrater, inte heller hos mig eller hos någon av kommentatörerna på Varjager.

Det verkar florera att väldigt hat mot Sverigedemokrater, och den som skriver islamkritiskt uppfattas per automatik som Sverigedemokrat.

Det är märkligt också att den som är muslim, eller anser sig stödja muslimers olika agerande nästan uteslutande placerar den islamkritiske i Sverige i facket rasist, nazist eller islamofob. Muslimer och deras kramare har tolkningsföreträde till debatten, det torde väl alla vara överens om.

Mitt intresse för islam som maktfaktor i Sverige kommer sig av att vi som arbetar med kvinnojoursverksamhet kommer i kontakt med kvinnor som drabbas av islams sharialagar och av det hedersrelaterade våldet.

Att lära föräldrar och barn hur vi lever i Sverige anses också vara rasism och Sharafs hjältar vill att muslimer ska få leva i den gamla och nya kulturen. Det finns inget i islam, eller sharialagen eller i det hedersrelaterade våldet som jag anser vara gott.

Den bok som Nima och en av grundarna till Sharafs hjältar har skrivit har jag inte läst, men om dessa två författare utgår från att det finns något gott i hedersbegreppet finns det inte mycket gott varken i islam, sharialagen eller det hedersbegrepp som främst muslimer ägnar sig åt i världen och Sverige.

Det finns en önskan om att förändra ordet hedersrelaterat våld hos svenskar, även hos vissa politiker, eftersom vi har en annan syn på heder. Men eftersom våra svenska myndigheter står fast vid att det handlar om just heder för dessa muslimska män och deras familjer, så gör man ingen förändring alls.

Oavsett hur muslimska eller traditionella, och i Fadime Sahindals fall kristna kurder, är, så handlar det om att den som bryter normen bär på en skuld som måste tvättas bort genom olika former av straff. Också död.

Dessa så kallade brott är inget vi i Sverige förknippar med heder på det viset som dessa individer gör, och det svenska rättsväsendet har mycket svårt att komma åt hela kedjan av människor som deltar i beslutet runt vilket straff den som brutit mot hedern ska få. Det bestäms ofta av klanledaren och så hittar man den som ska utföra straffet. Straffets utmätande behöver inte ens bestämmas i Sverige, utan kan ske i olika faser och även släkt och andra är inblandade i detta från andra länder. Kanske måste man också samarbeta med den andra klan man kränkt genom att ett brott mot hedern har skett.

I Storbritannien vill polisen att det hedersrelaterade våldet ska räknas som organiserad brottslighet med tanke på dess art, att “brotten oftast är noga planerade av en grupp människor och alla har sina speciella uppgifter, t.ex. att vakta, förfölja, planera, hålla tyst och agera som gärningsman.”.

Jag anser att muslimer och de som försöker på någotvis tolka muslimer och andra grupper som använder sig av hedersrelaterat våld, ska med försiktighet närma sig ämnet. Att påstå att det finns något gott i hedersbegreppet och att man utan hedersbegreppet inte skulle kunna orientera sig i tillvaron, eller vad det är dessa författare till den nyutkomna boken om fäder som dödar sina döttrar egentligen menar, det låter oroväckande. Man ska inte fylla hedersbegreppet med nytt innehåll och på så vis gå dessa förövare och den värld som finns runt det hedesrelaterade våldet, till mötes.

Vi svenskar ska inte behöva förstå varför hedersbegreppet möjligen ska behöva fyllas med nytt innehåll, det är ett begrepp som ska bort från vårt land, från vår kultur, från vår begreppsvärld. Vi har länge kämpat för social jämlikhet och för kvinnors jämställdhet, och från början, trots allt, haft en annan syn på heder, än det som finns i hedersbegreppet.

Istället måste vi börja om med grupper som bär på så diametralt olika värderingar och då ska inte muslimer eller andra bärare av hedersbegreppet själva få tala i denna sak. Vi ska inte backa undan nu och tillåta mödomshinneoperationer och andra åtgärder för att flickor och unga kvinnor inte ska drabbas av det hedersrelaterade våldet, som exempelvis Nalin Pekgul vill ha det till. Det är rättsväsendets sak att ta hand om förövare, inte sjukvårdens!

Tyvärr för Nima och hans beundrare så är det inte Sverigedemokrater som för dessa resonemang. De sker i England, de sker också på våra svenska myndigheter, på våra universitet och på många andra håll.

Det är tragiskt att muslimer alltsom ofta har tolkningsföreträde, också inför andra invandrargrupper, och muslimer dominerar verkligen debatten och det borde Nima och hans vänner också vara medvetna om.

Detta har jag skrivit om Nima och det som föranleder honom att roa sig. Håll till godo!

Blogginlägg:

”Muhamed Omar hotar kritiker

En obegriplig nyhet om Mohamed Omar som ska ha hotat Nima som bland annat driver bloggen Nordic Dervish. Nima har tydligen lagt ut fotografier från Qudsdagen på sin blogg och det ogillade Muhamed Omar så till den grad att han skriver detta obegripliga till Nima:

brev-frn-omar_55109630

Saxat från bloggen MXp:

”MEDIAGUNSTLINGEN Omar lämnade kulturelitens soffor och hörnor.

Numera ägnar han sig åt hatdemonstrationer mot Israel och judar tillsammans med mao-stalinister och nationalsocialister. Nu senast också åt att mordhota kritiker.”

”Reflektion

Mohamed Omar har under den senaste tiden visat media och det svenska folket vad kulturell jihad innebär. Och han har gjort det med all önskvärd tydlighet. Kulturell jihad är något Omar kan. Vad blir fortsättningen på denna Omars rivstart?”

NIMA DERVISH har mordhotats av MOHAMED OMAR, MXp

Upprinnelsen till Mohamed Omars hot och brev ovan ska tydligen ha sin grund i att Nima publicerat enorma mängder enskilda fotografier på sina meningsmotståndare från Al-Qudsdagen, upp till 125 stycken finns publicerade på hans blogg Nordic Dervish.

Det kan man verkligen ifrågasätta lagligheten och lämpligheten av då syftet med bildpubliceringen är att visa på ‘fienden’ i Sverige,

Jag kan inte stödja några muslimers krav i Sverige, inte heller i Iran, då man i Iran endast diskuterar en demokratisering baserad på islam, vilken plats islam ska ha i det iranska samhället.

Det finns ingen som helst anledning för dessa människor att börja strida i Sverige också, för det är inte bara iranier från de olika positionerna som blandas in i deras bråk. Den svenska inrikespolitiken är mycket färgad av dessa muslimers bråk, den som är islamkritisk är rasist och den som vågar ta ställning mot islam får sparken från jobbet.

Varför måste de dra hit sina konflikter och splittra vårt land?

.

Läs också Mohamed Omars Islamskola, Islam och islamistövervakaren

Mohamed Omar den svenske islamisten, Islam och islamistövervakaren

Mellanöstern är här!, Varjager

Al Qudsdagen på söndag den 20:onde, Varjager

Moderat muslim radikaliseras, Varjager

Narren Mohamed Omar, Varjager

Svenska Islamiska Akademien, Varjager

Mvh/:)Smileth”


”Jihad med hot

jihad

Hot av olika slag är ett sätt att konversera inom muslimska led, och vissa gör också allvar av sina hot med olika medel, som bekant.

Även den amerikanske författaren Robert Spencer som driver sajten Jihad Watch får sina fiskar varma som Nima på bloggen Nordic Dervish och bloggaren Allah fått denna vecka.

”I hadn’t planned to publish these, as I am not here to give this psychopath a platform, but several people have advised me to do so for several reasons: these are illustrative of tendencies that run throughout the Islamic world, and shedding light on the jihadist mindset is what we are all about here. Certainly they illustrate the bloodlust and hate that pass for religious fervor among all too many Muslims.”

”Spencer you will pay the price”, Jihad Watch

Veckans inhemska hot:

Muhamed Omar hotar kritiker

Muslimer försvarar islam mot bloggen Allahu Akbar

Mvh/:)Smileth”

Kommentarer:

”Såg en kommentar nyss på Nimas blogg att vi är emot Mohamed Omar och för Nima, så Nima kan vara lugn. Vi är fler än 8 miljoner som står på Nimas sida mot Omar, menade kommentatören.

Tyvärr så blir visst Sverige kapat av muslimer i deras interna strider om islam i Sverige och hur Iran ska styras, för vi är knappast 8 miljoner som står på Nimas sida, det är en slags tvångsrekrytering som muslimer och andra Nima-beundrare ägnar sig åt!

Jag såg också att Nima gillar Nalin Pekgul och det är mig en gåta hur muslimer kan göra det. Men muslimer lämnar uppenbarligen inte det muslimska sättet att tänka och leva i Sverige och som sagt, det är inget jag kan stå bakom alls.

Han och en annan man har skrivit en bok om hedersrelaterat våld där hans medförfattare i en intervju sagt att hedersbegreppet egentligen är något bra i grunden och att vi inte kan kräva att det tas bort. Det är sanslöst med tanke på att hedersbegreppet handlar om något helt annat än heder i svensk kontext. Tänk att muslimer alltid ska ha tolkingsföreträde i sin egen lilla värld!

Jag skrev ett inlägg om denna bok, men den grundar sig på en tidningsartikel och det jag vet om hedersbegreppet och hedersrelaterat våld. Jag har inte läst boken, men jag betvivlar att den tillför något vettigt för oss svenskar, det handlar förmodligen snarare om att mildra svenskars syn på muslimer och försöka skapa dimridåer. Som så många andra muslimer som är politiker, forskare och andra muslimer som hörs i debatten om vårt förfärliga Sverige, gör. Och Nima är på intet sätt en muslim vars åsikter jag delar, tvärtom, även om jag anser att Omar inte har rätt att hota honom.

Bara detta kan få mig att krypa ur skinnet:

”Det är en klyscha att hedersmord hänger ihop med islam, att det är religiösa män som gör det. Ingen av dem vi intervjuat var speciellt religiös. Jag hoppas att boken ska bredda folks syn på vad heder är. Det finns positiva sidor i hedersbegreppet, och männen är också offer för ett system, säger Nima Dervish som önskar att de som accepterat hederstraditionerna ska inse de destruktiva sidorna.”

Nya böcker låter männen förklara, SvD”

Min syn på hans bok och den syn han och hans medförfattare har på hedersmorden:

https://varjager.wordpress.com/2009/08/24/hederskulturen-bygger-pa-att-man-ska-vara-en-hederlig-manniska/

http://canuteocean.blogspot.com/2009/08/ kulturrelativiseringen-det-grovsta.html”

”Ja, i det här fallet ”började” Nima genom att lägga ut mer än 125 ansiktsfotografier på anhängarna av ledningen av Iran idag som firade al-Qudsdagen, och det gjorde Nima för att han och andra skulle kunna identifiera ’sina fiender’ i Sverige. Det är inte speciellt vettigt gjort att lista folk så här och jag förstår Omars syn på det, men jag kan inte stå på Omars sida och hans sätt att sprida informationen om Nimas tilltag. Jag tycker att det är mycket lågt av Nima att ‘identifiera fienden’ så här. Det är hans eget uttryck om jag nu inte vimsat bort mig i all läsning och allt skrivande och allt annat arbete idag!

Så de kapar Sverige för sina interna stridigheter och ve den som väljer fel sida, eller väljer sidan mot islam, då åker vi på olika former av repressalier som bekant.”

”Karl, Jag är inte Sverigedemokrat. Jag skriver kritiskt om islam och vår svenska invandringspolitik. Vi är inte alla Sverigedemokrater som kommenterar här heller. Ni medelintelligenta svenskar har verkligen förutfattade meningar om andra. Däremot gillar jag Kent Ekeroth i SD, och skriver om SD och andra politiska partier på denna blogg.

Nima säger själv att han är muslim, mig veterligt, eftersom jag känner människor som känner honom som privatperson. Jag har i många år läst hans blogg och hans artiklar i Aftonbladet, och jag delar inte hans syn på islam, på Sverige, på den svenska rasismen och på det hedersrelaterade våldet. Så oavsett hans religiösa syn så delar jag inte hans värderingar alls och inte heller hans syn på Nalin Pekgul och hennes syn på det Sverige ska stå till tjänst med för muslimska kvinnor. Det finns mycket läsning på vår blogg och på min blogg Hedersrelaterat våld om saken.

Inte heller stödjer jag iranier som vill placera islam som en privatreligion, för det kommer att krävas ett enormt arbete och Iran har sharialagen som en del av familjelagstiftningen. Det kommer att bli enormt svårt att förändra Iran. De ska inte ta hit sina konflikter och ha rätten att håna, hänga ut och misshandla varandra. Det blir upplopp runt dessa människor gång på gång och varför måste vi ha deras konflikter i Sverige? Gillar du, Karl, våld och bränder, hot och våld mot andra iranier och hat mot svenskar som inte gör som iranierna från olika sidor vill i ett givet ögonblick? Det låter varken särskilt medelsvenskt eller intelligent att ha denna inställning du har!

Du kan vårda ditt språk annars hamnar nästa kommentar i spam där det hör hemma. Du får ha en annan spyhink, läs inte sådant du far illa av så håll dig borta från vår blogg. Fula ord och att gapa och förolämpa är tydligen medelintelligenta svenskars varumärke, om du nu anser att du hör till den kategorin.”

Mvh/:)Smileth”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: