Laser attacker mot Plan i Sverige. Terrorist träning?

Saxar ur GP.

”– Vi har ett halvdussin händelser som rör Göteborgsområdet de senaste två månaderna. Vi har inte sett det tidigare. Flera bolag är berörda, även utländska, säger hon.
Den första rapporten om att någon använt laser för att blända piloter runt svenska flygplatser kom 2006, enligt Britt-Marie Kärlin.
– De första två åren rapporterades omkring tio fall. I år har vi haft mellan 35 och 40 rapporter i Sverige. Det är en stor ökning.

Den 16 september blev besättningen på det andra flygplanet varnad av kollegerna på det framförvarande planet.
– De kunde förbereda sig. De fällde ner en solskärm och var beredda. Det är överraskningen som är ett problem, särskilt under landningen. 80 procent av det här händer vid landningsfasen, säger Britt-Marie Kärlin.

Att utsätta ett flygplan för så här allvarliga risker betraktas som luftfartssabotage, som i normalfallet kan ge fängelse i upp till fyra år.
Det enda gripande jag känner till var en kille under oroligheterna i Rosengård i Malmö. Han hade lyst mot en polishelikopter med grön laser, säger Britt-Marie Kärlin och tillägger:
– Vi samarbetar nu med polisen för att kunna få snabbare ingripanden runt flygplatserna.”

Man börjar ju undra vad det är för idioter som finns där ute. Det är kanske dags att våra politiker vaknar och börjar kräva hårdare straff igen. För skulle dessa laser idioter lyckas då kommer en olycka bli allvarlig.

Mvh Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: