‘Ungdomar’ om svenska journalister

En blogg som frilansjournalisten HAORE SULAIMAN driver, tar upp ämnet ungdomar som busar, som Snicke-snacki alltid vill ha det till.

Det är svårt att veta med dessa unga ena dagen är det den ena förklaringen de har till sitt beteende, nästa dag en annan. I mina ögon parerar de det svenska samhällets syn på dem, för att på så vis alltid ha tolkningsföreträde, och behåller därmed makten på alla plan.

Klicka och läs de ungas syn på svenska journalister: ”Journalister är lättlurade idioter”:

”Medierna utnyttjas i rapporteringen av bränder och upplopp i invandrartäta områden. Sju ungdomar synar här journalisternas nyhetsförmedling och alla är rörande överens: reportrarna är naiva.

GOTTSUNDA/STENHAGEN. När förortsbränderna var som värst för drygt en månad sedan ägnades en hel del redaktionellt utrymme åt att förklara händelserna med sociala- och strukturella problem. En som hade problem med den beskrivningen är Micael Björk, docent i sociologi vid Göteborgs universitet. Här är ett klipp från en TT-intervju (14/9) där forskaren kommenterar bilbränderna.

– Intensiteten de senaste fyra veckorna kan inte förklaras med strukturella probmlen, man måste gå ner på gruppnivå… de här ungdomarna har systrar, men de kastar inte sten.

För Micael Björk handlar det om ett rent manligt fenomen som genomsyras av en långvarig kamp för respekt, inte bara i mötet med myndigheterna utan också sinsemellan.

– Det är respekt där det gäller att sätta andra på plats.

När hackordningen satt sig vidgas rivaliteten till att omfatta även andra statsdelar. Man ska visa vilken som är den hårdaste stadsdelen och svara varandra.”

”Journalister är lättlurade idioter”, Haore Sulaiman

Tipstack till Pelle P!

Mvh/:)Smileth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: