Liberaler kämpar för illegalas rätt till rörelsefrihet

SJ:s försök att stävja det omfattande fusket med biljetter som köps och sedan säljs i andra hand, hotar tydligen den personliga integriteten. Och än värre, den hotar de illegala flyktingarnas rörlighet i Sverige.

Man undrar om man är kvar i verkligheten då man läser SvD:s Brännpunkt-artikel.

Varför har vi lagstiftning och medborgarskap i Sverige alls? Illegala flyktingar, de ‘gömda flyktingarna’ i Sverige har snart lika mycket rättigheter som en vanlig svensk, men inga skyldigheter alls.

Folkpartiets riksdagsledamot Nina Larsson:

”Hur än SJ vänder och vrider på argumenten så är införandet systemet oacceptabelt – framförallt ur integritetssynpunkt.”

”SJ:s agerande visar att det inte bara är statsmakter som kan hota den enskildes privata sfär. Också företag och andra intressenter har betydande möjligheter att skaffa sig insyn i enskildas personliga förhållanden.

”Det finns ytterligare problem med systemet kring personliga biljetter och det är att det kommer att begränsa ett stort antal individers rörelsefrihet i Sverige. Det handlar om gömda flyktingar som saknar giltig legitimation. Dessa människor lever i Sverige och kommer med SJ:s agerande få sin rörelsefrihet begränsad ytterligare.”

SJ:s personliga biljetter oacceptabla, SvD Opinion

Tipstack till Lilla My och Fröken Sverige!

**

Länk till artikelskribentens blogg där hon redogör för sina åsikter:

”Nina Larsson säger:

25 september 2009 kl 13:12

Visst, gömda flyktingars möjlighet att utan legitimation resa med SJ är en betydligt mindre fråga än ex alla resenärers möjlighet att välja bort SJ till fördel för annat tågbolag. Men denna grupp är i mång afall en mycket utsatt grupp så därför valde jag att nämna den i artikeln.”

”Nina Larsson säger:

25 september 2009 kl 14:37

Besser.

Nejdå, inte alls. Världen är inte svart eller vit. Invandring ska givetvis hållas inom de lagar som fastställs men samtidigt bör varje demokratiskt samhälle ha en humanistisk hållning gentemot alla, även dem som håller sig gömda.”

Nej till legitimationstvång, Nina Larsson

Mvh/:)Smileth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: