Slöjan är tecknet på det goda Sverige

Kurdo Baksi har chattat med folk på DN och hans syn på Sverige och framtiden vet vi rätt väl om sedan innan.

Slöjan visar tydligen på ett stort framsteg i det svenska samhället och den som vill får bosätta sig i Kurdistan, hälsar han.

Ja, då ska vi ner dit och kräva bostad, arbete och försörjning, annars får vi väl slå sönder Kurdistan på grund av den hemska rasismen som råder där, om vi inte får som vi vill när vi kommer dit.

Varför flyttar inte irakier dit, utan ska till Sverige för den svenska välfärdspolitikens skull om nu landet är så fantastiskt att det tar emot vem som helst? Vad menar denna man, egentligen?

Klipp från DN:

”Chatta med Kurdo Baksi

Kurdo Baksi har skrivit om sina drömmars Sverige. Just nu skriver han boken ”Min vän Stieg Larsson”. Chatten börjar idag klockan 13.00, ställ dina frågor nu!”

Några frågor och svar:

Driku Du skriver att i dina drömmars Sverige så bär poliserna slöja. För mig som är Kurd så var en av anledningarna till att jag flydde religiöst förtryck förutom förtryck pga att jag är Kurd. För mig är det i ett mardrömmarnas land som en polis bär slöja. Det får mig att tänka på religiösa sedlighetspoliser som satte skräck i alla i Kurdistan bla. Varför kan myndigheter inte vara neutrala vilket jag tror att majoriteten skulle uppskatta? Varför kan vi inte ha buddhistiska poliser som inte tar till våld och som bär traditionella buddhistika kläder istället?
Kurdo Baksi Myndigheter får avra neutrala men människor bör ha sin frihet att klä sig såsom de vill.
*
Erik Hej Kurdo! Varför ska just svenska folket ge upp sitt land? Hur kan du som invandrare propagera för detta ? Borde inte svenska folket (etnisk def) få bestämma över sitt lands framtid?
Kurdo Baksi Alla svenska medborgare bestämmer över sitt land.
*
Peter Tack för din artikel i DN Kurdo. Jag skulle vilja veta om du på samma öppna sätt som i artikeln även skulle förespråka ett multikulturellt Kurdistan i framtiden, alltså ett ställe där inte bara kurder bor utan även ett land dit etniska irakier, svenskar, tyskar, turkar, somalier osv utan problem kan komma till och leva tillsammans och ta del av varandras kulturer och religion? Mvh Peter.
Kurdo Baksi Alla är välkomnaatt bio i Kurdistan.

.

Läs också:

Verklighetsfrämmande dogmatik, bloggen Uppriktig i en galen värld

Mvh/:)Smileth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: