UD börjar jobba för våran fängslade ”svenskar”!

Men de gör de genom att låtsas bry sig om barnen läser vi i dagens SvD. Är det nu inte dags att vi ställer dessa misstänkta terroristers föräldrar till svars med? Så som de gapade och skrek då deras ”oskyldiga” barn greps förra gången? Nu är de återigen gripna misstänkta för samma brott igen. Hur många gånger skall rödvins vänstern favis terrorister få slippa undan? Jan G och Aschleberg kanske skall komma med mer tår drypande artiklar?

”Pakistans utrikesminister sade på måndagen officiellt att Mehdi Ghezali är fängslad. UD har ännu inte fått några formella besked från Pakistan om de två andra svenskarna och deras barn. Sverige har därför begärt att få veta var svenskarna hålls fånga och vad de anklagas för.

Att Pakistan dröjer med att formellt underrätta Sverige kan bero på att det ger möjligheter till fler förhör. De gripna har enligt uppgifter från flera håll hörts också av amerikansk och brittisk säkerhetstjänst.

UD har reagerat mot att de pakistanska myndigheterna håller den tvåårige pojken fängslad.
–När det gäller det lilla barnet har vi framfört vår oro över det faktum att ett litet barn finns frihetsberövat sedan en längre tid tillbaka, säger ambassadör Cecilia Julin vid UD till SvD.
Händelserna måste vara en mardröm för svenska myndigheter. Tre personer som de under stor möda tidigare sett till att få fria från utlandet har rest rakt in i världens farligaste område, förknippat med terror. Och blivit gripna. Ekot-redaktionen misstänker poliser att Safia Benaouda var med för att gruppen skulle undvika att bli stoppad av polisen.

Men hur träffades trion? Och varför tog de ännu en gång risken att åka in i ett stridsområde?

Av allt att döma beror det på att Mehdi Ghezahlis långa fångenskap på Gauntánamo gett honom ett slags hjältestatus i vissa kretsar. I de sammanhangen träffades de tre, efter Ghezalis återkomst till Sverige 2004.

(Vad man frågar sig då om man tar av sig skygglapparna är i vilka kretsar är detta?)
Safia Benaouda ska enligt sin mamma ha uppgett att hon skulle åka på pilgrimsresa till Saudiarabien. Mehdi Ghezalis pappa meddelade förra veckan att sonen för några dagar sedan ringt honom från Saudiarabien.
Men enligt SvD:s källor har ingen av de tre nu gripna åkt via Saudiarabien, utan de åkte över ett annat land innan de via Iran tog sig in i Pakistan.
Mehdi Ghezali ska enligt pakistansk polis ha uppgett att gruppen varit på väg till ett religiöst möte med gruppen Tableeghi Jamaat, vilket polisen ifrågasätter.”

Nu är det dessutom annat ljud från de som gapade sist att han skulle friges.

”Uppslutningen kring Mehdi Ghezali var stor när han fängslades på Guantánamo. Nu är det tystare. I moskén i Örebro har församlingsmedlemmarna känt sig trängda av de senaste dagarnas uppmärksamhet i medierna. Aisar Alshawabkeh är talesman för moskén:

Det är ramadan nu, en helig månad, och medlemmarna kände sig störda av saker som inte angår dem. Mehdi Ghezali är inte verksam i moskén och inte medlem i styrelsen. Han är fristående från församlingen även om han ibland har förrättat sin bön här, säger Aisar Alshawabkeh.
Han menar att det är orimligt att vända sig till moskén för förklaringar när en muslimsk person grips.”

Lite konstigt kan man tycka då förra gången han vart gripen då stog de på tår och krävde att Sverige skulle se till och få han fri. Nu angår det inte dem??? Sedan läser vi att …..

”Gösta Hultén var ordförande för Guantánamogruppen och en av dem som engagerade sig i Mehdi Ghezalis fall när denne satt fängslad på Guantánamo Bay. Han säger att det var ”väldigt dumdristigt av Ghezali att åka till Pakistan” och kommer inte att engagera sig.”

Kan det vara så att sanningen börjar gå upp de lätt lurade?

”SvD har sökt Safia Benaoudas mamma och Mehdi Ghezalis pappa utan resultat.”

I rest my case.

Mvh Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: