Söndagsläsning för hugade

”Stadsbussarna på linje 5 körde förbi hållplatserna i Rosengård lördag kväll och kommer att göra så även på söndag. Allt fler bussar har råkat ut för stenkastande ungdomar under den gångna veckan och till slut sa busschaufförernas skyddsombud stopp.”

Stenkastande stoppar bussar

Skånetrafiken låter sina anställda ta smällen då deras biljettautomaten inte tål smällarna:

”Bakgrunden är att flera biljettautomater på mindre stationer utsatts för inbrott och måste förstärkas.

Den tillfälliga åtgärden gillas inte av tågvärdarnas fackföreningar.

Man slänger rånrisken mot maskiner i knät på våra medlemmar. Utan att göra riskbedömning eller förhandla med oss, säger Stefan Bengtsson, ordförande för Fackförbundet ST:s klubb på DSB First som bemannar Öresundstågen.”

Tågvärdar vägrar ta emot kontanter

Många bråkar på torget, bråket fortsätter på sjukhuset och någon knivskär tre män:

”Han beskriver tumultet som pågick inne och utanför sjukhuset som ett ”fullständigt kaos”. Men sedan polisen anlänt lugnade bråkmakarna ner sig.”

Knivskars i bråk på akuten

Bråkmakare, det låter som om man talar om små sexåringar som haft en dispyt.

Och några bränder här och var i Malmö, det är bara att klicka på Sydsvenskan för att läsa om aktiviteterna en vanlig helg.

Inget nytt med andra ord!

Söndagsläsning finns ändå på sajten Newsmill där folkpartisten Allan Widman tror att gripandet av Medhi Ghezali kommer att förhindra stängandet av Guantanamo.

Det tror inte jag, hela Europa står berett att mer eller mindre ta emot dessa fångar obesedda. Och Sverige ligger i framkant och har tidigare inte haft några skrupler mot att ta in ‘krigsförbrytare’ och vi är redan en bas för terrorister, så vad gör några till? Sverige får alla att bli goda, det vet vi ju redan.

Och terrorist börjar bli ett slitet och ganska så inaktuellt ord, det finns nämligen en djupare grund i ordet terrorist och varför inte börja använda det istället? Jihadist är ett väldigt lämpligt ord och förklarar saken rätt väl.

”Om det är Medhi Ghezali som sitter hos den pakistanska säkerhetstjänsten i Islamabad kan stödet för fånglägret på Guantanamo öka, både inom och utom USA. Även om en avveckling sannolikt är oundviklig kan tidpunkten för detta komma att förskjutas.” Det skriver Folkpartiets försvarspolitiske talesman ALLAN WIDMAN.”

Gripandet av Ghezali kan fördröja avvecklingen av Guantanamo, Newsmill

Intressant är också journalistern Anders Carlgrens debattinlägg:

”Vid hemkomsten arrangerade hans svenska stödgrupp två lika exklusiva som devota intervjuer i Dagens Nyheter, respektive Ekot med Ghezali, där han fick breda ut sig om att han inte hade något som helst samröre med någon terrorgrupp. Han påstod att han rest till Pakistan för att studera islam vid universitetet i Islamabad. Istället fokuserades så gott som all publicering kring hans påstående att han utsatts för omfattande tortyr i fånglägret.”

Granska Kubasvenskens gamla lögner, Newsmill

.

Ordförande Benaouda igen, Leffes blogg

Norge vill ta emot palestinska terrorister, Sapere Aude!

.

På Varjager:

”Amnesty uppger att omkring 1.500 krigsförbrytare befinner sig i Sverige, och att landet riskerar att bli en fristad för dessa krigsbrottslingar om organisationens långa lista med åtgärder inte rättas till. Inte minst vill Amnesty se så kallad universell jurisdiktion införd, som gör att brotten kan lagföras i Sverige oavsett var i världen de begåtts, och oavsett från vilket land de misstänkta kommer.”

Amnesty vill ändra svenska lagar, DN

Amnesty om 1 500 krigsförbrytare i Sverige, Varjager

Sverige bas för terrorister

Pilgrimsresa med oväntad utgång

Inga terrorister i Sverige?

Mvh/:)Smileth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: