Muslimsk polis i Sverige ogillar uniformen.

Under förra årets Ramadan bloggade bland annat Cherin Awad om islam och en av hennes bloggkollegor är polis, utbildad i Sverige. Jag skrev nedanstående blogginlägg i februari i år, men inlägget känns verkligen högaktuellt ändå:

”Ni kanske minns Halal-tv:s Cherin Awad? Hon och en muslimsk man, utbildad i Sverige till polis, skrev en blogg i SvD under ramadan i september 2008, bloggen hette Ramadanbloggen.

De drev även en blogg kallad Betraktarens öga fram till slutet av 2008 och den som funderar över hur muslimer som blir poliser resonerar, väldigt aktuellt med tanke på den rekrytering som nu ska ske i moskén i Stockholm, kan läsa och begrunda den svenske polisen Mohameds syn på bland annat sitt arbete, den svenska demokratin och det svenska rättsväsendet.

Alla Mohameds inlägg på bloggen Betraktarens öga:

http://betraktarensoga.wordpress.com/category/mohamed/

Några smakprov:

”Jag arbetar som polis i Sverige, polismyndigheterna har vissa principer att jobba utefter, vi skall upprätthålla lag och ordning och vi ska skydda och värna demokratin och rättsordningen.
I demokratin som tanke så finns det grundläggande mänskliga rättigheter (för den som inte visste) den svenska demokratin är inget undantag. Min rättighet som minoritet i Sverige skyddas av dessa lagar, lagar som jag värnar om i egenskap av människa, världsmedborgare, svensk medborgare och till yrket polis. Om jag ser till att inte bryta mot svensk lag så borde det inte finnas några hinder för mig att utöva min tro.”

Ta seden dit man kommer


.


”I en demokrati som Sverige så är det inte bara grundlagen och de mänskliga fri och rättigheterna som är bärande för statens rätt att kunna betrakta sig och bli betraktad som en demokrati. En annan oerhört viktig och bärande faktor är maskineriet runt ikring lag och rätt.

Det borde vara såsom det är inom islam där det finns en princip som innebär att viss lagstiftning inte gäller som ett krav på en medborgare om staten inte uppfyller sina skyldigheter gentemot medborgaren. Staten kan inte utkräva sina rättigheter över medborgaren om den inte heller kunnat tillgodose sina skyldigheter gentemot denne.”

Har du förtroende för svenskt rättsväsende?

.

”Inom demokratins gränser anser jag att man skall ha rätten att utöva sin tro. Skatare, punkare osv. får driva sina egna frågor. Jag pratar om det som i detta fall handlar om en grundlagsskyddad rättighet. Det är en demokrati vi lever i och jag är glad att frågan tagits upp inom Rikspolisstyrelsen, det är en prövning för hur vi i vårat demokratiska, civiliserade, öppna, toleranta och avlånga land ställer oss till det av demokratin oss givna rättigheterna.
Gaypoliserna använder denna rättighet då de är ute och går med sin uniform på Stockholm Pride. Är det något vi skall förbjuda då de är företrädare för staten och paraden står för något annat än tjänstemanna utövning? Nationaldemokraterna tycker det är förkastligt. Jag kanske ska ta och ha på mig min uniform nästa gång det är en tillställning som lyfter fram den muslimska frågan och vara med på demonstrationer och dylikt. Tror ni det hade setts med blida ögon eller med samma förståelse?

När man inte får sina rättigheter genom dialog, ömsesidig respekt och förståelse så kanske lagstiftning är en väg, sämre kan en del tycka. Men detta har enligt mig utgjort en möjlighet att lyfta frågan och det är där vi är idag.
Nedan är länken om religiösa symboler inom polisen och under den finns det lite bilder för inspiration och hjärnaktivitet.

Läs artikeln här: Poliser får bära turban

Religiösa huvudbonader+UNIform

SvD:s präktiga ramadanbloggande muslimska polis, Varjager

One Response to Muslimsk polis i Sverige ogillar uniformen.

  1. Bombmanen skriver:

    Muslimsk skitsnack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: