Fastande muslimer sämre idrottare

Iallafall en sämre fotbollspelare, enligt italienska Inters tränare José Mourinho, och muslimer gnäller som vanligt:

” Jag tycker Mourinho borde snacka lite mindre, säger Mohamed Nour Dachan, ordförande för det Islamiska Förbundet i Italien (UCOII), enligt nyhetsbyrån Ansa.

En spelare som är praktiserande kristen, jude eller muslim har ro i sinnet och presterar alltid bättre på fotbollsplanen.”

Men tränaren Mourinho plockade en muslimsk spelare av planen och funderar på att bänka denne under en prestigematch. Så allah får allt tåla sig och hålla till godo med andra rättrogna, och en elitspelare får sköta sin kropp som han borde.

Att inte dricka och äta och träna och tävla samtidigt, det låter inte särskilt hälsosamt, men allah kanske har särskilda somatiska välsignelser för den muslimska kroppen under ramadan, inklusive för hårdtränande idrottare.

”Ramadan och fastandets inverkan på elitspelare i fotboll har många gånger lett till diskussioner. I fjol märktes det mest i Spanien.”

Mourinho retar upp muslimer, DN

Knute har skrivit ett inlägg om denna händelse: Mourinho har förolämpat islam på Kulturvänster blir pophöger. Följer man länkarna får man information av en kommentatör om hälsoprofeten muhammeds matematiska formel för god hälsa:

”Svensk konvertit sa…

När man fastar i Ramadan avstår man från mat, dryck osv mellan gryningen och solnedgången och sedan, enligt, profetens tradition, äter man måttligt. Meningen är att man ska fylla 1/3 av magsäcken med mat 1/3 med dryck och 1/3 med luft. Om man följer detta lever man faktiskt ett mycket hälsosamt liv under Ramadan.
Jag har fastat nu i 4 dagar och mådde sådär första dagen och hur bra som helst from. andra dagen. Magen mår mycket bättre än innan jag började fatsa. Förstår inte riktigt ”problemet” och kritiken?
/Svensk konvertit”

2 Responses to Fastande muslimer sämre idrottare

  1. Dorian skriver:

    När dom fastar e dom kassa! självklart! Men det avgörande för muslimer i helhet är omskärelsen som fördärvar deras fysik! Att skylla på fastan för muslimers och judars katastrofala idrotts meriter är befängt!

  2. Dorian skriver:

    Men semiter suger på sport när dom är mätta och belåtna med! Att skylla på fastan är ytterligare ett sätt att dra fram rasistkortet för deras misslyckade integration! Det finns mer judar än de få 9 miljoner svenskarna i världen men dom får aldrig guldmedalj! Muslimer är världens största företag med miljarder medlemmar men procentuellt icke existerande inom kroppskultur överhuvudtaget!
    U landet Peru har mer idrott stjärnor än alla rika arabstater tillsammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: