Reclaim Rosengård festade vid macken

Att reclaima Rosengård visade sig vara ett knepigt projekt:

”Enligt henne (Inger Leite vid Rosengårds stadsdelsförvaltning) sade Rosengårdsborna ifrån om att de inte vill att människor ska ta sig rätten att komma dit och tala för de som bor här.

I stället samlades aktivisterna vid en bensinmack i närheten. Enligt polisen var det runt 150-200 personer som deltog i gatufesten.

Vid kvart i tio på kvällen började aktivisterna kasta stenar, flaskor och brinnande föremål mot polisens fordon. Men det lugnade snabbt ner sig igen.

Strax efter halv elva började de dra sig därifrån, men vände strax tillbaka. Flera personer bröt upp gatsten som de kastade mot polisen vid Thomsons väg.

Rosengårdsbor körde bort aktivister, SvD

Och de festsugna tvingades fly undan rosengårdsmuslimer till det förhatliga imperialistiska McDonalds, bevars, medan resten av muslimerna sysselsatte sig med det fredliga Ramadan:

”Därefter kördes deltagarna i Reclaim Rosengård bort från rondellen av en uppretad folkmassa, däribland fanns medlemmar ur det nya Rosengårdsgänget Lions Family. Samtidigt syntes medlemmar från gänget Black Cobra på aktivisternas sida. Samtliga aktivister tvingades att fly till McDonalds.

Till Sydsvenskan sade en av ”motdemonstranterna” att de redan tidigare under dagen hade bestämt sig för att gå emot deltagarna i Reclaim Rosengård.

De kommer hit och ställer till problem och vi vill inte ha dem här. Det blir bara en massa våldsamheter som ger Rosengård dåligt rykte. De kan väl ha sina fester hemma i Limhamn, sade Mohammed Aburid och undrar varför Reclaim-deltagarna är maskerade.”

”De respekterar inte muslimer”, Sydsvenskan

.

Storstädning i Rosengård?, Leffes blogg

Rosengårdarna vill inte bli ‘reclaimade’, Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: