Centerpartist kritiserar den usla svenska flyktingpolitiken

Hela blogginlägget från Tant Elisabeth:s blogg om vår ‘usla’ svenska flyktingpolitik:

”Internationellt sett är Sverige känt för sitt engagemang i frågor som rör de mänskliga rättigheterna. Vi måste aktivt värna detta rykte och inte hantera omvärldens inställning som om den vore självklar. Svenska regeringen har fått kritik från flera håll, senast var det en asyltribunal som hade negativa synpunkter på bland annat den långa handläggningstiden av asylärenden. Som den moderna demokratin Sverige är måste vi visa prov på betydligt mer medmänsklighet i flyktingfrågor. Flyktingar som kommer till Sverige har flytt undan krig och förföljelse, bristen på humanitet i mottagandet av flyktingar sätter redan utsatta människor i ännu värre situationer. I vissa avseenden behandlar vi flyktingar på ett sätt som vi inte skulle acceptera ens för våra hundar.

Jag känner en familj som kom till Sverige från Palestina. Efter många år av israeliskt våld och förtryck sökte de sig till Sverige för ett liv i trygghet. Familjen som består av mamma, pappa och 4 barn bosatte sig i Malmö på grund av stadens mångkulturella prägel. Lägenheten som de bor i är en etta på cirka 30 kvadratmeter.

Familjen har oturen att vara människor, hade de varit schäferhundar så hade de omfattats av djurskyddslagens tredje paragraf som säger att ”…förvaringsutrymmen för djur skall ge djuren tillräckligt utrymme…”.

För ett par veckor sedan gjorde jag ett tandläkarbesök hos Mohammed Salehs klinik i Rosengård. Förutom bedövning, borrning och fyllning bjöd vistelsen på ett intressant samtal. Saleh berättade om sina kontakter med svenska myndigheter gällande patienter som har rätt till tandvård. Han berättade om människor som kommer från fattiga länder och aldrig förr behandlats av en tandläkare. Med svåra smärtor söker dem sig till Saleh och ber om hjälp. Kontakt tas med myndigheterna som i en nedlåtande formulering nekar patienten vård för att vederbörandes påstås ha egen skuld i sin svaga tandhälsa.

Källa : Al MuhajerNews

——————————————————————————————————————————————–

Jag skulle vilja se den dagen denna skribent till ovanstående artikel går i pension.  Min väninna som är pensionär har så dåliga tänder att de går i bitar, trots detta får hon nöja sig med de billigaste alternativet inom tandvården.  Det hjälper inte att hon betalt skatt i 65 år.  När det gäller utrymmet i bostaden så finns det många, många flera som får bo trångt allt eftersom arbetslösheten och ekonomin blir sämre.  Finns det något annat land som du kan söka dig till som flykting och bli försäkrad om en stadig inkomst från staten?  Det vore intressant att få veta om denna familj som skribenten skriver om verkligen var ”kvotflyktingar” eller har de halkat in på ett bananskal?


Elisabeth”

Svenska flyktingar behandlas värre än hundar, Tant Elisabeth:s blogg

Krönikan om Sveriges ”flyktingpolitik” är förfärdigad av Bassem Nasr, riksdagskandidat för centerpartiet på den svenskarabiska malmöbaserade sajten Al Muhajer News

.

Systerparti till centern i Irak, Varjager

FN ‘kvalitetssäkrar’ svenska Migrationsverket, Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: