Sverige är världens socialbyrå

Jag trodde assyriska kristna tog hand om varandra i klanerna, och inte stötte ut någon ur gemenskapen. Men en assyrisk-kristen albino hittar ingen annanstans att bo än i Sverige och Södertälje då han saknar nätverk i centrala Irak.

Och hur ska han klara sig i det ‘elaka och rasistiska’ Sverige, och kunna bygga upp ett nätverk i Södertälje av alla ställen för övrigt? Är assyrierna mer toleranta och ‘snällare’ i Södertälje än i Irak?

Och varför måste vi försörja varenda människa som inte klarar sig själv på jorden? Alliansen ger sig ju på sjuka och utsatta svenskar redan, står dessa flyktingar i en annan klass, eller?

”Utredningen i målet ger också vid handen att Hadeel lider av svår synnedsättnign och hans personlighet och självuppfattning märkbart och på ett negativt sätt påverkats av omvärldens reaktioner på hans albinism.

Mot bakgrund av de konsekvenser Hadeels albinism medför anser migrationsdomstolen att han sannolikt skulle vara mycket utsatt och ha stora svårigheter att erhålla ett arbete och försörjning eller leva ett drägligt liv om han tvingas återvända till de centrala delarna av Irak, där han för övrigt helt saknar socialt nätverk.

Albinism ger PUT till ung irakier, Fria Nyheter

.

En ”vanlig” flykting, Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: