Friskolor i landet av mjölk och honung.

Nu dras snaran åt för mjölkning av pengar ur stadskassan.

”Den 23 februari gjorde Stockholms skolinspektörer ett oanmält besök på Stockholms språkskolas fritidshem i Skarpnäck söder om Stockholm. Då var lokalerna obemannade och stängda. När inspektörerna kom igen den 11 mars fanns det inget ”som tydde på att ett fritidshem bedrivits i lokalerna de senaste åren”.

Fritidshemmet på Luftskeppsgatan har haft tillstånd att driva fritids för 40 barn sedan 2004. Totalt rör det sig om verksamhetsbidrag på cirka 1 miljon kronor om året.

– Man kan naturligtvis inte få ersättning för en verksamhet man inte bedriver, säger Thomas Persson, utbildningsdirektör i Stockholm.

Därför väntas Stockholms utbildningsnämnd nästa torsdag dra tillbaka skolans tillstånd – ett beslut som kan överklagas till länsrätten.
Stockholm driver redan tre uppmärksammade rättsprocesser mot fristående förskolor: Svenska interkulturella förskolan, Bismilahi förskola AB och Amaana ekonomisk förening. Staden fortsätter trots indragna tillstånd att betala ut bidrag tills domarna vinner laga kraft.
Khalid El Mouselhi, rektor för Stockholms språkskola AB, anser att staden sitter på dubbla stolar: dels konkurrerar staden med de fristående skolorna, dels inspekterar den sina konkurrenter. Han hävdar att skolan har drivit tillfredsställande fritidsverksamhet i åtta år.
– Jag är maktlös. Men jag kommer säkert att driva det vidare. Det handlar inte om att det finns aktivitet här eller inte. De här är en konflikt som har pågått i åtta år, säger han.”

Jag undrar hur mycket fusk vårt land har nu förtiden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: