Pridefestival i Rosengård

”Så här i sommartid tycker Solguru att det är dags att ställa till med en riktig storfest någonstans i Sverige. Han vill därför föreslå att stat, etablerad media och svensk antifascism går upp till bevis när det kommer till att visa på mångkulturens och sexualliberaliseringens fördelar – för alla. Alltså vill Solguru stolt presentera sommarens höjdpunkt: Rosengård Gay Pride Festival 2009!

Den 19:e Augusti i år kommer RFSL i samarbete med liberala muslimska organisationer och samtliga riksdagspartier att arrangera en pridefest i centrala Rosengård. Själva festen kommer att äga rum i och kring ”RoCent” – Rosengårds affärscentrum – men aktiviteter kommer att förekomma på olika håll i området, inte minst utanför och förhoppningsvis i Malmö moské.

Syftet är att visa att den allt mer utbredda föreställningen att invandrargrupper är mer homofobiska än andra är felaktig. På samma sätt vill vi också visa att HBTQ-personer inte på något sätt är främmande inför Islam och den kärlekens religion det trots allt i grunden rör sig om. Förutom dessa högtflygande politiska och sociala mål blir det förstås, som alltid, en riktig storfest. Diskussionsseminarier och tal kommer att samsas med dansuppvisningar, musikuppträden och naturligtvis en hel del hångel.

Så snör på er dansskorna och visa att bögar och straighta, svennar och blattar, kvinnor och HBT-män, både kan lära tillsammans, och släppa loss tillsammans!

PROGRAM FÖR TORGET:”

Läs resten på: Rosengård Pride 2009, hos Solguru

Obs! Ren fiktion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: