Gällande branden i Rinkeby.

Det är hemskt när barn dör. Men jag är lite frågande till varför inte brandkåren kom med engång. Har det att göra med effekterna av stenkastning? Vi har ju läst hur stenkastningen i Rosengård har fått brandkåren till att vänta tills Polis finns på plats. Är det på samma sätt här? Kan så vara…

Ur Aftonbladet.

”Upprörda grannar är mycket kritiska över att det tog så lång tid för räddningspersonalen att komma till platsen.
– Det kan ha kostat liv, säger Lisa Martins som själv ringde och larmade.

Utanför polisens blåvita avspärrningsband var flera personer öppet missnöjda med polis och räddningstjänst.
Många frågade sig varför inte hjälpinsatsen påbörjades snabbare.
– Jag hörde explosionen och såg meterhöga lågor slå ut genom fönstren, säger Lisa Martins.
– Det första jag gjorde var att ringa och larma. Jag gjorde det till och med innan jag sprang ut. Men från det att jag kom fram tog det minst femton minuter innan räddningspersonalen kom till platsen.”

Nu undrar jag varför samma grannar inte jagar fram de som varit med och kastat sten på brandkåren innan då det är kanske en av de bakomligande orsakerna? Det är ju de gängen som skall ta på sig de avlidna i denna brand.

Ur en annan artikel i Aftonbladet.

”Att man skulle ha väntat med att köra fram till den brinnande lägenheten och påbörja arbetet med att rädda liv, tillbakavisar Ängehov helt.
– På grund av att vi tidigare mötts av stenkastning i området händer det att vi avvaktar med att gå in om det till exempel gäller en brand i en papperskorg. Men vi avvaktar aldrig om det är liv i fara, säger han.”

Var är alla bekymmrade medborgare och Politiker nu? Varför får Polisen inte slå ner på detta stenkastar bekymmer? Detta kan alla flyktingkramar och asylälskande PK människor kanske förklara för oss vanliga dödliga.

One Response to Gällande branden i Rinkeby.

  1. Måns skriver:

    Det tog inte 15 minuter. Det tog 8 om jag inte minns fel. Det finns inte en brandstation på varje gatuhörn och det tar tid innan räddningspersonal kan nå fram till vissa adresser. I de flesta fall ska detta ske inom 10 minuter, vilket man alltså lyckats med. De faktorer som påverkat var att byggnaden var i sutteräng samt att fastighetsägaren inte hade servat rökluckorna som används för att ventilera ut trapphuset på rök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: