Arabiskt initiativ fixar homo-intoleransen

LP, som skriver på bloggen Every Kinda People har lämnat en mycket bra kommentar som jag lägger in som ett blogginlägg här.

Detta med tanke Pride-eländet i dessa dagar och hur man diskuterar om tolerans och islam i dessa kretsar.

”Tyvärr lider HBT-rörelsen av samma godtrogenhet och enfald inför döds- och hatkulten islam som en de flesta andra föreningar, intresseorganisationer, religiösa organisationer, politiska organisationer etc, här i väst. I Sydsvenskan 2009-07-27 kan man läsa ang Pride Sthlm 2009:

”Arabiskt initiativ breddar bilden

Hbt-gruppen Arabiskt initiativ vill bredda bilden av islam, arabvärlden och sexualitet. Även inom den svenska hbt-rörelsen.

– Intolerans finns överallt, även i svenska familjer. Det begås hatbrott i Sverige. Det gagnar inte vår kamp att göra skillnad på intoleransen beroende på var man kommer ifrån. Att måla ut en grupp som ond gör att vi ställer den utanför möjligheten till förändring, säger Ali, som är ordförande i Arabiskt initiativ.
[—]
På Stockholm Pride arrangerar RFSL ett seminarium om islamofobi. Syftet är att diskutera vilka bilder av muslimer som finns inom hbt-rörelsen. Är den islamofobisk eller kanske arabofobisk? ”

Man jämställer alltså den lagstridiga intolerans mot hbt-personer som finns i Sverige hos individer, med den organiserade, ofta statsunderstödda och ibland i lag föreskrivna hetsjakt på hbt-personer, man ofta kan finna i muslimskt dominerade länder! Snacka om att dra alla över en kam!

http://sydsvenskan.se/sverige/article521851/Arabiskt-initiativ-breddar-bilden.html

Dock verkar en del hbt-personer från mindre fria länder veta att det i praktiken är en milsvid skillnad. Jag citerar:

”En av medlemmarna kom till Sverige från Syrien för ett par år sedan. Hon berättar att hon hela tiden har längtat till Europa för att hon vill leva öppet. Det vågade hon inte i Syrien.”

Från LP:s kommentar under blogginlägget: En bisarr religion, Every Kinda People

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: