Alingsåsborna firade inte Muhammeds Dag

Alingsåsborna hade annat för sig idag än att fira Muhammeds Dag och det låter klokt.

”Tillgången på informationsbroschyrer och böcker var nästan parodiskt stor med tanke på det uppenbara ointresset. Men det fanns undantag. För Gunhild och Runar Broman blev det en ovanligt religiös söndag. Efter avslutad gudstjänst i Missionskyrkan styrde de stegen mot torget och lyssnade intresserat på vad som sades.

Det är bra att de informerar. Man måste lära känna varandra och föra en dialog. Det är skamligt att inte intresset är större, sa Runar Broman.
Som medlem i Kristna fredsrörelsen har han sett många exempel på när kunskap och dialog över religionsgränserna kan leda till något konstruktivt.

Några medlemmar ur Alingsås Islamiska center stod dock och samtalade med varandra på torget. Trots att det var glest i publiken framhöll de informationsarbetet som en seger för demokratin och religionsfriheten. Detta hade inte varit möjligt för 20 år sedan, menade Saleh Said.

Vi känner oss som en del av samhället och vill också bidra. Vi vill samarbeta. Människorna i Alingsås var mer försiktiga förr. Nu förstår de mer och mer, sa han.”

Svalt intresse för Muhammed, Alingsås tidning

Det kanske är för att folk förstår mer och mer, som gör att de inte vill ha med islam att göra. Det måste mycket till innan man kan sympatisera med det muslimska budskapet, och framförallt med det muslimska sättet att leva, synen på kvinnan och barnen och hur muslimer ser på Sverige och de kristna och liberala värden vår lagstiftning och vårt svenska samhälle vilar på.

Tipstack till Lenevol, som hälsar att den som vill kan skriva en kommentar om kommunjippot, klicka bara på länken till tidningen!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: