Om man stjäl pengar från staten, då straffas man hårt.

Men rån och misshandel av Svensson och dess barn straffas knappt alls. Ur SvD.

”Åtalspunkterna omfattar bland annat skatte- och bokföringsbrott, där staten förlorat nio miljoner kronor på att svarta löner betalats ut. En 50-årig Karlstadsbo, som utpekats som huvudman, dömdes till tre års fängelse och näringsförbud i tio år. Övriga åtalade, som är från Karlstad, Sollentuna, Hägersten och Stockholm dömdes till fängelse i mellan ett år och sex månader. Två av dem fick näringsförbud i tio respektive fem år.”

Ungdomar rånar bank. Från Skånskan.

”17-åringen fälls för rånet i Ängelholm, men frias från inblandning i rånförsöket i Helsingborg. Rätten tyckte inte att bevisningen, bland annat DNA på en mössa, räckte för att binda honom till gärningen. Han döms till åtta månaders sluten ungdomsvård.

18-åringen får ett års sluten ungdomsvård och 19-åringen åtta månaders fängelse för rån och rånförsök.
Åklagaren menade att det handlar om grova brott, något som tingsrätten inte höll med om. Ungdomarnas försvarsadvokater hade yrkat på frikännande och menade att bevisningen var otillräcklig.

I väntan på att de ska börja avtjäna sina straff, har ungdomarna släppts på fri fot, eftersom man inte bedömer att det finns risk för fortsatt brottslighet.”

Ja där ser man, snuva staten på pengar då får du hårdare straff än om du rånar banker och hotar folk. Men det kanske har med bakgrunden på brottslingarna att göra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: