Mördare på flykt – kan finnas i Sverige.

Är det någon som är förvånad? Ur Expressen.

”Under veckan som gått har fyra internationellt efterlysta personer gripits i Sverige. Det kan låta mycket – men det är långt ifrån ovanligt att utländska brottslingar grips på svensk mark.
Den 11 juni åkte polisen till en en flyktingförläggning i Mjölby för att gripa en 18-årig man från Kongo. Han var internationellt efterlyst i Belgien – för ett rån och fem våldtäkter.
– Han hade sökt asyl och hade vistats här i drygt fem veckor, säger Manne Jönssön, kriminalkommissarie på Västerortspolisen.18-åringen har nu dessutom åtalats för en grov våldtäkt och ett våldtäktsförsök – brott som han hunnit med under sin korta vistelse i Sverige.
18-åringen är inte den ende efterlyste brottslingen som är på flykt från rättvisan. Expressen publicerar i dag ett axplock av de hundratals mördare och sexbrottslingar som är internationellt efterlysta av interpol.
Oftas är det just falska ID-handlingar och pass som gör att efterlysta brottslingar kan ta sig in i Sverige. På så sätt lyckas de också hålla sig undan lagens långa arm.
– De mer försiktiga brottslingarna som är efterlysta skaffar en ny identitet och flyttar till ett annat land, säger Tord Modin underrättelsechef på rikskriminalpolisen.
Jakten på efterlysta pågår dygnet runt, året om och den ger resultat. Förra året greps 76 internationellt efterlysta i Sverige.”

Sverige en tummelplats för världens avskräde. Tack vara våran 7 klöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: