SD 8.000 röster från riksdagen

Ur DN.

”Det räcker med 8.000 röster till så kan Sverigedemokraterna ta steget in i riksdagen. Så nära är partiet att klara gränsen för att få en plats i en valkrets, enligt DN/Synovates halvårsmätning som visar de stora skillnaderna i opinionsläget i landet.  Riksdagsspärren ligger på 4 procent för att ett parti ska få några mandat på riksnivå. Men om ett parti når över 12 procent i en valkrets ger det också rätt till en plats i riksdagen, enligt valreglerna.
Inget parti har ännu tagit sig in i riksdagen den vägen, men Sverigedemokraterna ligger nära att klara det i valet nästa år. Det visar en sammanställning av DN/Synovates mätningar de senaste månaderna, där ett underlag på drygt 12 000 intervjuer har gjort det möjligt att granska opinionsläget på valkretsnivå.
Det visar att Sverigedemokraterna har sitt största stöd i valkretsen Skåne läns södra, med 8,1 procent. Där ingår kommuner som Burlöv, Kävlinge, Lund, Sjöbo, Trelleborg och Vellinge.
Här har stödet för partiet ökat sedan valet 2006, och Synovates beräkningar visar att det skulle räcka med stöd av ytterligare cirka 8 000 väljare för att ta en riksdagsplats.
– Även om partiet inte klarar fyraprocentsspärren på riksnivå kan en kraftig satsning i någon valkrets göra att Sverigedemokraterna kommer in ändå, säger Synovates opinionsanalytiker Nicklas Källebring.”

SD kommer nog in på det vanliga sättet skall ni se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: