Det omskrivna fallet i Uppsala , där en familjefar ska ha hållit sina barn och sin fru inlåsta och utsatt henne för tortyr, väcker många frågor om samhällets kontrollinstanser.

Ur SvD. Klockrent och väldigt modigt att publicera med.

”I skrivande stund kan alltså Uppsalamannen vara i princip vem som helst. Han kan vara en brottsling på flykt undan straff i något annat europeiskt land. Eller en lycksökare i Sverige för att mjölka socialförsäkringssystemet. Eller, förstås, så kan han vara en skyddsbehövande på flykt undan det våldsamma förtrycket i den islamiska republiken Iran.

Åtalet dröjer, alltså. Oklarheterna om vem mannen är tycks dock inte ha varit hinder för att en gång få permanent uppehållstillstånd i Sverige.

För att understryka den svåra situation som beslutsfattarna på migrationsverket har att hantera kan nämnas att enbart fyra procent av dem som sökte asyl i Sverige under 2008 uppvisade giltig passhandling vid ansökningstillfället. Under behandlingen av de 30447 asylärendena valde blott 21 procent att uppvisa någon form av identitetshandling före avgörandet.
Det är svårt att tro att alla dessa asylsökande förlorat sina identitetshandlingar i inbördeskrig eller naturkatastrofer. Ett rimligare antagande är att beteendet anpassats efter det specifikt svenska och förment välvilliga migrationssystemet, som gjort det enklare att få tillträde till landet som papperslös än med hjälp av sitt cv.Men viktigast av allt är att minska det tryck på asylsystemet som kommer från alla sökande som saknar asylskäl, och som tränger ut de riktigt skyddsbehövande.Så hålls bedragarna ute.”

Artikeln säger samma som vi sagt i åratal. Ljug och du får PUT. Ingen vågar eller vill ifrågasätta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: