Snabba inlägg från DN och SvD.

Vapengömma upptäckt vid gripande.
De två misstänkta som polisen jagat efter knivöverfallet på en 31-årig man vid Alviks tunnelbanestation greps på torsdagen.  Vid gripandet påträffades ett flertal vapen. Båda är kända av polisen sedan tidigare i ”våldsbrottssammanhang” och utredare undersöker nu om de kan kopplas till en rad rån som skett under vapen hot i västra Stockholm den senaste tiden.

Somaliska islamister delar upp gisslan.
Den andre ska fortfarande hållas av den rivaliserande islamiströrelsen Hizbul Islam, som fick hand om fransmännen sedan dessa rövats bort från sitt hotell, troligtvis av en islamistfraktion inom den somaliska regeringens säkerhetsstyrkor.
Till Reuters sade en person inom Shabab att de båda regeringsfientliga islamistgrupperna beslutat dela på gisslan för att undanröja risken för interna strider om rovet.
Svenska kyrkan riskerar bli isolerad.
Det är uppenbart att Svenska kyrkan inte har fullgjort sina skyldigheter enligt det avtal vi har med andra kyrkor i världen.
Kyrkostyrelsen borde därför dra tillbaka sin skrivelse om äktenskapet.
Annars riskerar Svenska kyrkan att alltmer isoleras och marginaliseras i förhållande till andra kyrkor, skriver Jan-Anders Ekelund och Berit Simonsson från Frimodig kyrka.Eftersom Shabab är den starkaste av de båda grupperna fick rörelsen, som anses ha koppling till al-Qaida, ta hand om den högst uppsatte av de båda fransmännen.

Rabiat Gaypräst vill klippa banden med Engelsa kyrkan.

Lars Gårdfeldt, präst och gayaktivist, fördömer Svenska kyrkans inställning och upprörs av ”varningsbrevet”. Han anklagar Svenska kyrkan för att ha försökt tona ned innehållet i brevet – och kräver nu att Sverige ska klippa banden med Engelska kyrkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: