Hur PK media vrider sig för att inte peka ut de skyldiga.

I Sydsvenskan läser vi om åldringsrån. I tidigare fall har ”kulturberikare” stått för dessa brott. Men i Sydsvenskan skrivs ingen beskrivning eller signalemente ut? Vad kan detta bero på?

”Stölderna hos äldre har fyrdubblats sedan förra året. Bara i måndags fick två äldre personer ovälkomna gäster och nu går polisen ut med en varning.
– Då hade vi 20 sådana anmälningar i hela polisområdet Mellersta Skåne, jämfört med 6 stycken förra året. Nästan en femdubbling alltså. Och ungefär där befinner vi oss i Lund också, säger Mats E Persson, tillförordnad chef för närpolisen i Lund.
I måndags bestals en 80-årig man på 840 kronor i sin bostad på Helgeandsgatan. Två unga kvinnor, enligt mannen mellan 12 och 15 år, följde med honom upp i fastigheten för att ”låna toaletten och dricka ett glas vatten”. Men efter att de hade gått upptäckte mannen att han blivit bestulen. Samma dag, men ett par timmar tidigare, råkade en 91-årig kvinna ut för en liknande händelse.
I hissen på väg upp till sin bostad på Prennegatan mötte hon två kvinnor, enligt hennes anmälan till polisen var de i 15- till 20-årsåldern.
De bad att få följa med in i lägenheten för att skala ett äpple. Men när 91-åringen märkte att den ena kvinnan gick runt i lägenheten och öppnade lådor ilsknade hon till och bad dem gå. Den 91-åriga kvinnan ska inte ha blivit bestulen på någonting.
– Positivt i bedrövelsen är att också att anmälningarna av försök till stöld ökar. Det visar att folk blivit mer försiktiga och observanta. Det är faktiskt avvärjningarna som står för den största procentuella ökningen av antalet anmälningar. Bra signalement och vittnesuppgifter är ofta det enda polisen har att gå på.”

Varför publicerar Sydsvenskan inte beskrivningen? Är det som alltid annars? Ingen beskrivning = mångkulturens fanbärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: