Dumpade barn även i Finland

Invandraravdelningen på Röda Korset i Finland beklagar att skolorna inte reagerar då barn med invandrarbakgrund plötsligt inte kommer till skolan.

Samma problem som finns i Sverige, att barn dumpas av sina föräldrar i det land de flytt ifrån, finns i Finland och det är bra att man lyfter på locket för hur invandrarna hanterar sina barn och hur de ser på de länder de fått asyl i. Invandringsbranschen är ett enda skojeri med skattepengar och förakt för väst och det vi har här, men det går alltid bra att utnyttja oss då det passar.

”Eltern, die einst vor der Verfolgung in ihren islamischen Heimatländern im Westen Asyl, Nahrung, ein Zuhause und eine Zukunft fanden, schicken ihre Kinder in die Ursprungsländer – um sie dem westlichen Einfluß zu entziehen.

Mehr und mehr Zuwanderereltern sind der Meinung, dass ihre Kinder zu westlich aufwachsen und senden diese, teilweise unter Zwang, nach Afrika, Asien oder den Nahen Osten.

Leena-Kaisa Åberg, Chefin der Einwanderungsabteilung beim Finnischen Roten Kreuz bedauert, dass Lehrer und Schulen eher selten nachfragen, wenn ein Kind mit Zuwanderungshintergrund plötzlich nicht mehr zum Unterricht erscheint.”

Finnland: Asylanten schicken Kinder in Heimat, PI

Bloggen Politically Incorrect hittade nyheten på Finska Yles svenska del och Yle skräder inte orden, utan kallar det kidnappning och tvångsreturnering:

”Det har blivit allt vanligare att invandrarunga kidnappas tillbaka till sitt hemland – också i Finland. Finlands Röda Kors har fått nys om flera fall där föräldrarna tvingat sitt barn tillbaka till ursprungslandet, berättar ansvarig för flykting- och invandrarärenden vid FRK, Leena-Kaisa Åberg.

Orsaken är oftast att barnet anses ha blivit för ”västinfluerat” och skickas därför tillbaka till den egna kulturmiljön.

Också städernas socialmyndigheter har hört om den här typen av tvångsreturnering. Ungdomar har kidnappats till flera olika världsdelar, bland annat till Afrika, Asien och Mellanöstern. Finländska ungdomar med invandrarbakgrund har veterligen också tvingats återvända till sådana länder som Utrikesministeriet klassar som farliga.

Det är svårt att blanda sig i fenomenet ifall den unga är minderårig, eftersom föräldrarna enligt lagen får bestämma om barnets angelägenheter. Det är alltså sällan frågan om ett brott om föräldrarna tillsammans beslutar att föra sitt barn utomlands.

Det är likaså svårt att känna igen kidnappningarna, eftersom barnet oftast reser frivilligt med föräldrarna. Först när man kommit fram avslöjar föräldrarna att det inte blir någon hemresa för barnet.

Invandrarungdomar kan dessutom leva ett mycket isolerat liv i det nya hemlandet där ingen adresserar barnets problem. Det är möjligt att inte ens läraren reagerar på att den unga plötsligt slutar komma till skolan, säger Leena-Kaisa Åberg vid FRK.”

Kidnappning av invandrarunga ökar, svenska.yle.fi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: