Muhammeds Dag på söndag!

images

Om du vill lära mer om profeten Muhammeds goda karaktär och hans vittberömda generositet ska du inte missa den stora händelsen i helgen i Alingsås.

Profeten Muhammeds Dag firas nämligen och kommunen står bakom det hela. Det är inte ett missionerande, enligt kommunen, det är väl kanske ett jippo i stil med Barnens Dag och Pridefestivalen, kan tänkas.

”När Alingsås Islamiska Center på söndag arrangerar Mohammeds Dag på Stora Torget är kommunen med och marknadsför det.

Jag ser inte det här arrangemanget som missionerande, säger Lena Lidén, barn- och ungdomskultursekreterare, som via ett pressmeddelande hälsar Alingsås invånare välkomna. Pressmeddelandet, som bland annat gått ut till media och kommun-anställda i Alingsås, är från Kultur- och fritidsförvaltningen och informerar om programmet under Mohammeds Dag.

Det blir läsning ur Koranen, en person kommer att berätta om sin väg till islam, den radikale förkunnaren Anas Khalifa ska tala om vad islam är och vem som är muslim, och en person kommer att tala under rubriken ”Profeten Muhammads generositet”. Dagen avslutas med frågepanel.”

Inget att göra i september? Var inte orolig, muslimer fixar fasta och kollektiv bulimi då solen gått ner i lilla Alingsås:

”Men ni hjälper ändå till med marknadsföringen. Varför det?

För att vi har ett samarbete med den islamiska föreningen och kommer ha ett samarrangemang i september, Ramadan-festen. Vi har många evenemang där vi samarbetar med både religiösa och kulturella föreningar, med människor av en annan etnisk bakgrund.”

Kommun hjälper ordna muslimsk högtidsdag, Dagen

Var är humanisterna nu, som brukar gasta så fort det handlar om religion. Men det är väl kristendomen som stör mest i det svenska samhället, eller?

Tack till frilansande Miriam Arrebäck på tidningen Dagen för artikeln!

Tipstack till Stefan D!

One Response to Muhammeds Dag på söndag!

  1. Pernilla skriver:

    Jag blir förfärad!!!

    Missionerande är bara förnamnet!

    Vet inte denna kommun om att Muhammed tog ett barn till hustru? Att han deltod och uppmande till krig och avrättande av icke-muslimer?

    Att islam accepterar slaveri?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: