Expressens ledare stödjer islamister?

Läser på deras ledar sida att all kritik mot slöjan drivs av främlingsfientliga rörelser. Nu undrar ju jag hur liberala de är på Expressen. I dag verkar de vara supporters av religion som kastar ut döttrar i Sverige och hugger av händer i andra länder. En religion som dödar dig om du avsäger dig den.

”Många har hört talas om den holländske filmregissören Theo van Gogh, som 2004 mördades för sina antireligiösa uttalanden. Färre känner till Marwa el-Sherbini, som nyligen höggs till döds av en tysk man som kallat henne ”terrorist”, för att hon bar slöja.”

Här har vi 2 lögner i ett. Theo van Gogh mördades uttalat av en islamist för att han skymfade islam. Marwa dödades av en ryss, som kallade henne terrorist för att hon var muslim. Marwa drog ryssen inför domstol. Vilket Theo van Gogh aldrig fick chansen till. Expressen vinklar sina ledarsidor som de vill. Jag undrar ju varför vi inte får läsa om Filipinska arbetare som halshuggs för att de är kristna? Varför skriver inte Expressen spalt meter om alla de som mördas för sin religion i världen? Varför? För att som alla västerländska tidningar vill de förlöjliga det kristna arvet. Man undrar varför Expressen driver en agenda? De har till och med argument för att inte ha slöja, men de skall smutsa ner det med.

”Visst finns många goda feministiska argument mot slöjtraditionerna, ofta framförda av muslimska kvinnor själva. Men alltför ofta utnyttjas kvinnokampen som ett svepskäl för att attackera en utsatt religiös minoritet – legitim feministisk kritik tillåts skyla den islamofobi som annars skulle stå naken och synlig.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: