Misstänkt hedersmord

En dramatisk historia som verkar väldigt märklig. Att knuffa kvinnor från fönster är en väl använd metod i länder med hedersbegreppet och där kvinnan ska straffas för ett brott begånget mot hedern.

Det är inte heller sällsynt att män knuffar kvinnor som ett sätt att markera sin åsikt och att kvinnan ska lyda och det är möjligt att det handlar om en oöverlagd, dödlig knuff. Men för att få en kvinna över en fönsterkarm krävs mycket våld, och det finns många frågetecken i detta.

”Det började som en semesterromans. Den 32-årige Malmöbon med rötter i Mellanöstern träffade sin blivande fru under en semesterresa i Nordafrika. De gifte sig. Och för bara några dagar sedan kom kvinnan till Sverige och flyttade in hos sin make i en lägenhet i Malmöstadsdelen Nydala.

Man och hustru verkar ha varit ensamma i lägenheten i söndags kväll, när kvinnan störtar ut från köksfönstret på tredje våningen. Hon landar i källartrappan och skadas så svårt att hon dör när ambulansen har kommit fram till sjukhuset.

Vi jobbar utifrån att detta är ett mord med hedersrelaterat inslag, säger Leif Fransson, chef för Malmöpolisens enhet för brott i nära relationer.

Nu är polisen orolig för att maken kan snacka ihop sig med familjemedlemmar och vänner. Frisläppandet gör också att mordutredningen går långsammare.”

Fönsterfall kan vara hedersmord, Sydsvenskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: