Minister Sabuni krävs på svar om semestrande irakier

Den som alltid suveräna Inger-Siv Matson har skrivit till integrationsminister Sabuni och ställer frågor som de flesta av oss vill ha svar på.

Hittade hennes brev på Tant Elisabeth:s blogg, Öppet brev till Nyamko Sabuni

Bästa Nyamko Sabuni,
I samband med händelserna i Vännäs nyligen har Ni i en intervju i Västerbottens-Kuriren, VK konstaterat att ”Våldsamheterna riktade mot flyktingarna är ovärdiga ett demokratiskt samhälle.

Eftersom Ni låtit Er intervjuas i VK kan Ni knappast ha varit omedveten om bakgrunden till ”våldsamheterna.”  Västerbottens-Kuriren har nämligen – i motsats till riksmedia – avslöjat den verkliga orsaken till att ”flyktingarna” attackerades.  Enligt VK kidnappade  några  unga irakier i början av maj en 14-årig flicka, höll henne fången under tre dygn och våldtog henne.

Dessutom har det även framkommit att en annan ung flicka trakasserats och misshandlats av en eller flera irakier.

Fråga 1:  Tycker Ni möjligen att dessa våldsamheter  – dvs kidnapping, våldtäkt och misshandel –  riktade  mot unga svenskor dvs mot ursprungsbefolkningen också ”är ovärdiga ett demokratiskt samhälle”?

Den mångkulturella berikningen
I en artikel i DN om ”lynchmobben” som trakasserade flyktingfamiljer i Vännäs skrev DN:s medarbetare i Umeå Annika Rydman bl a att ”Känslan av otrygghet har inte släppt bland de irakiska flyktingfamiljerna.  Därför väljer de nu att lämna Vännäs.

Men det har inte varit lätt att hitta andra kommuner som varit villiga att ta emot familjerna.

Fråga 2: Hur stor är tryggheten för svenskarna i samhällen som tar emot s k ”flyktingar”?

Fråga 3: Hur kan fem familjer bara bryta upp och lämna Vännäs från en dag till en annan? Uppenbarligen har de inga arbeten som de måste säga upp sig från.

Familjen Khudhair Abbas Baqet och Hind Ibraheem Al-Shamkhee och deras tre barn –  som illustrerade artikeln –  sitter i stora vräkiga skinnsoffor och fåtöljer. Varifrån har de fått pengar till dessa om de inte arbetar?  Inte är det väl svenska skattebetalare som bekostat familjens lyxiga möblemang? Eller…?

Hr Baqet var enligt artikeln ”på väg att öppna en arabisk matbutik i Vännäs  med stöd från Almi. Han ska nu i stället öppna butiken på den nya bostadsorten.” Vad han eventuellt arbetade med innan dessa affärsplaner sattes i verket framgick inte i artikeln.

Fråga 4 : Varför har det ”inte varit lätt att hitta andra kommuner som varit villiga att ta emot familjerna”?  ”Flyktingar” framställs ju alltid som ”en sådan resurs och tillgång för Sverige.” Alltså borde kommunerna formligen slåss om att få ta emot dem. Varför gör de inte det?

Fråga 5: Kan kommunernas ovilja att ta emot de irakiska ”flyktingarna” möjligen ha med den kidnappade och våldtagna flickan att göra? Eller är det enbart en kostnadsfråga?

Fråga 6: Borde de inte visa tacksamhet mot det land som tagit emot dem i stället för att kidnappa, misshandla och våldta vårdfolket?

Sverigedemokraternas framgångar visar med all önskvärd tydlighet att svenska folket tröttnat på att ständigt skuldbeläggas och föras bakom ljuset när det gäller invandringspolitikens negativa  konsekvenser.

Hur kan de resa hem på semester?
Det lär gå 12 plan i veckan från Sverige till Irak fullbokade av irakier som flytt hit ”undan krig och förtryck” och som nu återvänder till hemlandet på semester och för att hälsa på den släkt som eventuellt är kvar i hemlandet.

Fråga 7: Hur kommer det sig att de – så fort de fått asyl/PUT och försörjningen ordnad medelst social -, barn- , bostads- och andra bidrag  – kan återvända till hemlandet? Dödsrädslan tycks vara som bortblåst och t o m barnen får följa med hem till det farliga hemlandet.

Jag förmodar att Ni som ansvarig för integrationspolitiken kan svara på frågorna i detta brev.

Inger-Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd

Alphyddevägen 55, 131 35 Nacka”

.

Läs också:

Irakiska “flyktingar”, Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: